קציצות בשר עם ירקות ואפונה
המתכון באדיבות: אילנית בניזרי
מצרכים להכנת קציצות בשר ירקות ואפונה:
לרוטב:
חצי שקית אפונה קפואה
2 קישואים חתוכים
3 גזרים חתוכים
3 תפוח אדמה חתוכים
כף כוסברה קצוצה
2 גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים
מעט שמיר קצוץ
4 כוסות מים
בצל קצוץ
חצי כפית כורכום
כף פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל מגורד
גבעול כרפס קצוץ דק דק
2 כפות שמן
עלי סלרי קצוצים
2 כפות פירורי לחם
ביצה
2 כפות סודה מוגזת (לא אבקת סודה אלא סודה ששותים)
בהרט (אפשר ראס אל חנות במקום)
מלח
תבלין למפרום (חררט טריפולטאי – זה לא חובה)
כפית פפריקה
פלפל שחור
כף כוסברה קצוצה
מעט שמיר קצוץ
לציפוי הקציצות:
חצי כוס קמח מנופה בקערה
קערה עם ביצה טרופה
מעט מלח
כפית רסק עגבניות
3 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הקציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה,מכסים ומכניסים למקרר לשעה.
2. מערבבים את הביצה הטרופה עם המלח,רסק עגבניות והמים.
3. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק ומתחילים ביצירת הקציצות מהתערובת שהכנו עם ידיים רטובות,יוצרים קציצות בצורת כדור ומועכים טיפה,טובלים בקמח ואז טובלים בביצה ומטגנים את הקציצות מספר דקות מכל צד. שהקציצות מוכנות מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: מטגנים את הבצל עד להשחמה ברבע כוס שמן,מוסיפים את הכורכום,פפריקה ורסק עגבניות ומערבבים דקה.
5. מוסיפים לרוטב את האפונה ושאר הירקות,מרק עוף,סודה,פלפל שחור גרוס,מים,מלח ואת הכוסברה הקצוצה ונערבב.
6. ממשיכים בבישול עד שהרוטב מבעבע ואז מוסיפים את הקציצות לסיר, מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה.
7. לאחר 40 דקות בישול,נפזר שמיר קצוץ ונבשל 5 דקות נוספות ללא מכסה.
במקום קציצות בשר ניתן להחליף בעוף.
מתכון נוסף לקציצות בשר עם אפונה:
תגובה אחת
Yummy!