חיפוש

מה עושים עם 200 גרם קמח מתכון מדהים!

מה עושים עם 200 גרם קמח מתכון מדהים!

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

המתכון המדהים והמשגע של עסקי קמח

מלאים טעמים, ריחות וניחוחות, המנות אותן אנו מכינים בבית אינן רק מזון אלא חוויות שלמות. דמיינו הפעם איך אתם יושבים עם מנות חמות וריחניות שמלאות בשמחה ובאהבה. במתכון הזה נלמד להכין מנה פשוטה, אך אגדי, שתעשה לכם חשק לחזור עליה שוב ושוב. היא מתאימה לכל אירוע – ימי הולדת, ארוחות משפחתיות או סתם רגעים של פינוק. אתם מוכנים?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכניס קצת טעמים מדהימים למנה שלנו, אנו נשתמש ברכיבים המרכיבים את הבסיס, כמו גם בכמה תוספות מרעננות. המטרה היא שהמנה תהיה גם מאוד טעימה וגם ממכרת. אז קדימה, להתחיל לאסוף את מרכיבי הפלא:

  • 200 גרם קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס חלב או מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה או אבקת אפייה
  • שמן לטיגון – חשוב שיהיה שמן מזוקק שטוב לטיגון

מרכיבים חלופיים

לאלו מכם שמעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בקמח חומוס ומים. ככה תיצררו את הבצק הרך, ובמקום חלב, אפשר להשתמש בחלב אגוזים או חלב סויה. אם אתם צריכים גרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן אחר.

שלבי ההכנה

כעת, בואו נצלול לעבודה! זה הזמן להרגיש את הבצק בין ידיכם ולראות איך כל הפרטים מתחברים בהנאה.

  1. מניחים את כל החומרים בקערה אחת (לא לשכוח את הקמח!).
  2. מעבדים הכל היטב עם כף עד שהבצק מתחיל להתאחד.
  3. מעבדים את הבצק עם הידיים עד שהתקבל בצק חלק ואוורירי.
  4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים במקרר למשך 10-15 דקות.
  5. בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק על משטח מקומח עד שהנכם מגיעים לעובי הרצוי.
  6. חותכים לחתיכות בגודל הרצוי.
  7. מחממים שמן במחבת שטוחה על חום בינוני.
  8. מטגנים את הבצק המוכן עד שהן זהובות ונעימות.
  9. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השומן העודף.
  10. מניחים לצינון ולאחר מכן מעבירים לכלים.

שדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את המנה בכל מיני דרכים. למשל, כדי להוסיף לה טעמים, אפשר לשים מעל רוטב טחינה או יוגורט פרסי. אפשר גם לקשט עם פטרוזיליה קצוצה, צנונית פרוסה או אפילו אגוזים קצוצים שיקנו טעם קראנצ'י. אם אתם מעוניינים בטעמים מתוקים, ניתן להוסיף סוכר לרוטב, לשים פרוסות פרי טרי, דוגמת בננה, ולסיים עם דבש מעל.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המתכון ללא גלוטן? בהחלט! אפשר להשתמש בקמחים ללא גלוטן כמו קמח תפו”א, ובכך להכין גרסה נהדרת שמתאימה לרגישים. הבצק יצא גם טעים וגם כיפי.

מה אם יש לי חלב קונצנטרט? אפשר בהחלט להשלים קמח בתור תוסף, על מנת לשמור על המרקם אם כי החלב הקונצנטרט לא תמיד מתפקד כמו החלב רגיל.

האם יש אפשרות לצבעים? כמובן! אפשר להוסיף סלק או תרד לטעם צבעוני ובריא, אז תבחרו את הגוון שלכם!

מהי הדרך המומלצת לאחסן את המנה? האחסון במקרר יבטיח שהמנה תישמר עד 4 ימים, ובמשך זמן ארוך יותר אפשר להקפיא את הבצק.

אם אני רוצה מנה מתוקה, מה כדאי להוסיף? תוכלו לשלב רסק תפוחים או שוקולד צ׳יפס, זה יניב תוצאה מתוקה וטעימה שתגרום לכם ללקק את האצבעות.

האם ניתן להכין עם קמח חומוס? זה אפשרי והמנה תצא פשוט מדהימה! זה מוסיף טעם נוספים והכי חשוב הוא בריא!

האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין? בהחלט, קמח כוסמין הינו חלופה טובה לקמח חיטה רגיל, ויוסיף טעמים ייחודיים.

כמה זמן אפשר לאחסן את המנה במקפיא? בין שלושה לשישה חודשים, תוודאו שהן ארוזות היטב.

האם המנה מתאימה לילדים? בהחלט! זו מנה מעלפת ואוהבת שמעודדת ילדים לטעום דברים חדשים!

מה עם תוספי תיבול? בדיוק! ניתן להוסיף תיבול כמו כמון או פפריקה בשביל לשדרג את הטעם.

המתכון הזה הוא שילוב מושלם בין פשטות לטעם עשיר. אתם באמת לא רוצים לפספס את החוויה הזו! אחרי שתכינו את המנה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות – אין כמו לשמח מישהו עם מנה מדהימה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות