תפוח אדמה מוקרם – להרגיש כמו אמא במטבח!
אם יש משהו שאני אוהבת לבשל, זה תפוחי אדמה! כן, אתם לא טועים – אני יכולה להקדיש להם פסקול שלם כשאני מדברת על הקסם שבפחמימה הזאת. היום אני רוצה לשתף אתכם במתכון לתפוח אדמה מוקרם עם עשבי תיבול, שנראה שאתם מכירים, אבל עם טוויסט קטן! מי לא אוהב את השילוב המושלם של גבינות, שמנת ועשבי תיבול ריחניים? אז בואו נתחיל.
מה צריך? (ולמה כדאי לשים לב!)
- 5 תפוחי אדמה בינוניים – נו, לא תדלגו עליהם!
- 200 מ"ל שמנת מתוקה – הקסם האמיתי!
- 150 גרם גבינת צהובה מגורדת – אם אין גבינה, איך נהיה שמחים?
- שן שום אחת – לטעום ולהרגיש את הלב!
- חופן עשבי תיבול טריים (בזיליקום, אורגנו, טימין) – כי הכל טעים יותר עם עשבים!
- מלח ופלפל – כדאי שיהיה טעים, נכון?
הכנה מהירה ומגניבה – איך עושים את זה?
השלב הראשון הוא לקלף את תפוחי האדמה לחתיכות דקות.
בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות. אם אין לכם תנור, כנסו לכמה דקות למיקרוגל, ותסבירו לו לשים לב. אני בטוחה שהוא לא יכעס!
משמנים תבנית עם שמן זית ומניחים שכבת תפוחי אדמה בתוכה. לאחר מכן, צולים את השום הכתוש עם העשבים, למי אוהב להתחכך בשום. לשפוך מעל השכבה הראשונה ולאחר מכן, לשים עוד שכבת תפוחי אדמה.
כאן מגיע הטריק!
לסיום, שפכו את השמנת ותפזרו את הגבינה מעל everything – ממש כמו להוסיף את השוקולד לקוקי של אמא. מכסים בנייר כסף ואופים לשעה.
כשהשפתיים יעלו – זה הזמן לבדוק!
- איך אדע אם התפוחים מוכנים?
כשאם הם רכים, ובכלל, אם הבית שלכם מלא בא aroma טוב! - אפשר להוסיף עוד גבינה למעלה?
ברור! יותר טוב, יותר שמח! - אפשר לשים גם ירקות נוספים?
בהחלט, עם עדשים למשל – והופ! השדרוג שבאמת הייתם צריכים!
לסיום, הוציאו מהתנור, תנו לנוח כמה דקות, והגישו לחברים או למשפחה – ותראו איך הם מחליקים את זה באלגנטיות. ככה ניתן לאכול תפוחי אדמה ולהרגיש נורא נורא בריא (למרות כל הגבינות, אהמ!). אז תתחילו לבשל ותנו לאחרים להרגיש הם בבית!