דרגו את המתכון

הפלאים הקטנים של הקינואה: כמה חלבון באמת מסתתר בהם?

קינואה היא אחת מהקטניות המיוחסות הללו שנכנסו לתודעה בעשור האחרון. האמת היא שהיא לא רק טעים ולא מתיימר: מדובר במקור חלבון מעולה, שמסתיר בתוכו יתרונות רבים. אז כמה חלבון באמת יש בקינואה, ולמה זה משנה לנו? את התשובות לשאלות הללו והאחרות, תוכלו למצוא כאן!

מה זה קינואה ולמה היא אוצרת כל כך הרבה חלבון?

קינואה היא זן של דגן עתיק, שמקורה באזור האנדים בדרום אמריקה. בזכות התכולה המדהימה שלה בחלבון, היא הפכה להיות בחירה מובילה בקרב הטבעוניים, צמחונים ואנשים שמחפשים אלטרנטיבות בריאות יותר לפריטי המזון הקלאסיים כמו אורז או פסטה. באיזה חלבון מדובר? בואו נסתכל.

כיצד מונים את כמות החלבון?

הכמות המוכרת בדרך כלל היא שכל 100 גרם קינואה מבושלת מכילה כ-4 גרם חלבון. נשמע כמו מעט? אז במילים פשוטות: זה יותר טוב משוקולד מריר! אמנם זה לא ברמה של חלבון מחלבון ביצה או עוף, אבל קינואה נחשבת לאחת מהמקורות היותר איכותיים בצמחי התזונה. החלבון בקינואה מכיל את כל תשעת חומצות האמינו החיוניות, מה שלא קיים בהרבה מאוד מזונות צמחיים.

כיצד ניתן לשלב קינואה בתפריט היומי?

בין אם אתם מוגבלים בבריאותכם או פשוט רוצים לגוון את המנות שלכם, הקינואה יכולה להיות כוכב השואב בכל ארוחה. הנה כמה רעיונות כיצד לשלב אותה בתפריט:

האם קינואה מחמיאה לדיאטה?

כמובן! קינואה מצליחה לשמור על תחושת השובע יותר מאורז, ולפעמים אפילו יותר מכמה דגנים אחרים. זה בגלל תכולת החלבון והסיבים שלה.

מה עוד כדאי לדעת על קינואה?

לא כל הקינואה נולדה שווה, ויש כמה דברים שצריך להתייחס אליהם לפני שמתחילים לאכול:

שאלות ותשובות סביב קינואה וחלבון

כמה חלבון יש בקינואה מבושלת?
כמו שנאמר, מדובר בכ-4 גרם חלבון ב-100 גרם קינואה מבושלת.

האם קינואה יכולה לשמש מקור חלבון יחיד?
לא כדאי להסתמך רק על קינואה, אבל היא בהחלט מוסיפה לתפריט החלבוני שלך.

האם ניתן לאכול קינואה בכל יום?
בהחלט! אבל כמו עם כל דבר, המגוון הוא המפתח.

האם קינואה נחשבת לדגן?
קינואה נחשבת לגן פרי, אך מבחינת תזונה, היא מתנהגת כמו דגן.

איך מכינים קינואה?
בישול קינואה הוא פשוט: ביחס של 1:2 עם מים, כמו אורז. לבשל כ-15 דקות עד שהיא רכה.

לסיכום

קינואה נפלאה על כל יתרונותיה הבריאותיים ותחליף מצוין לחלבונים ממקורות אחרים. היא מאפשרת לשלב טעם עם בריאות, ומשתנה בקלות בכל מנה באשר היא. אז בפעם הבאה שאתם פותחים את המקרר, אל תשכחו לחשוב גם על הקינואה – כי בריאות והנאה לא חייבות להיות סותרות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות