עוגת יום הולדת שוקולד מתכון
מצרכים: לעוגת שוקולד ליום הולדת
כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
כוס וחצי סוכר
200 גרם חמאה
כף רום
5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס קמח תופח
לסירופ סוכר:
כוס מים רותחים
כוס סוכר
לקישוט העוגה:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
3 כפות אבקת סוכר
דובדנים מסוכרים לקישוט
1 שוקולד מריר 100 גרם
אופן הכנה
1. להמיס על האש את השוקולד מריר (200 גרם) ,כוס חלב, קקאו והסוכר(מהסוכר להוריד 3 כפות ולשים בצד להקצפת החלבונים) .
2. לאחר שתערובת נמסה להוריד מהאש ולהוסיף את החמאה והרום ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. לאחר שהתערובת התקררה להוסיף את החלמונים והקמח תופח.
4 להקציף את החלבונים עם ה – 3 כפות סוכר ( ששמרנו בצד ) לקצף יציב ובהיר.
5. לקפל את קצף החלבונים לתערובת השוקולד.
6. ליצוק את התערובת לתבנית 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל – 175 מעלות למשך 40 דקות או עד שמוכן.
7. לצנן את העוגה לחצות את העוגה לשניים ולהכין את הסירופ סוכר – שופכים את המים הרותחים על הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס.
8. לאחר שהעוגה התקררה להרטיב קלות את עם סירופ הסוכר וניתן גם להרטיב עם 3 טיפות של ויסקי.
9. להתחיל בהכנת הקישוט וקרם המילוי- להקציב את השמנת מתוקה עם הפודינג והאבקת סוכר.
10. למלות את העוגה בקרם באמצע ומלמעלה לגרד שוקלד מריר ולקשט בדובדבנים.
קרדיט מתכון : אילנית קצב
אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.
בתאבון!!!