חיפוש

סלט ארטישוק עם לימון ועשבי תיבול שכדאי לנסות

סלט ארטישוק עם לימון ועשבי תיבול שכדאי לנסות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סלט ארטישוק עם לימון ועשבי תיבול – המנה שתכבוש את הלב

מישהו פעם אמר שסלט הוא רק עוד צדדי במנה? ובכן, אם אתם מחפשים לשבור את המוסדות הללו ולהכניס ספייס לכל ארוחה, הגעתם למקום הנכון! אנחנו מתכוונים לדלג מעל המשקלים של הסלטים המשעממים עם סלט הארטישוק המדהים הזה, שמספק חווית טעמים שהם פשוט נכנסים לקטגוריה של “ממכר” ו“משגע”. התפקיד של סלט הזה הוא לגרום לכל אחד להרגיש כאילו זהו מין קסם שמתרחש בכל ביס. זהו ערבוב של טעמים, צבעים והנאה. סוף סוף סלט שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

מההתחלה ועד הביס האחרון, סלט הארשיטוק הזה הוא התגלמות של רעננות – עם כולו טעמים ודחיפות בלתי נגמרת. אפשר להגיש אותו לצד מנות בשריות, דגים ואפילו לאכול אותו בתור מנה עיקרית על לחם טוב. אז למה לא להתקדם?

הרכיבים הדרושים

אז מה נצטרך כדי להכין את הסלט האגדי הזה? הנה הרשימה המיוחדת של מרכיבים:

  • 2 קופסאות של ארטישוקים משומרים (כ-400 גרם כל קופסה)
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ (או כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

נעשו לכם חשק להכין את הסלט הזה, אבל אתם בסגירת אוכל מסוים? לא דואגים! אפשר להחליף את הארטישוקים המשומרים בארטישוקים טריים, אבל תזכרו שזה ידרוש זמן הכנה נוסף. אם אתם מאלה שאוהבים את החיים הבריאים, תוכלו להחליף את גבינת הפטה בגרסה דלת שומן גם כך זה ייצא מדהים!

שלבי ההכנה

ברגע שיש לנו את כל הרכיבים ביד, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה המושלמת. בואו נעבור על השלבים.

  1. נשפוך את הארטישוקים המשומרים למסננת, נשטוף אותם היטב ונחכה שיתייבשו.
  2. באותה עת, נערבב בקערה את מיץ הלימון, שמן הזית, השום, המלח והפלפל.
  3. נוסיף את הארטישוקים שניטשו מהמים לתוך הקערה עם הרוטב.
  4. נוסיף את הפטרוזיליה והבזיליקום הקצוצים מעל ונערבב בעדינות כך שהטעמים יתערבבו.
  5. נניח את הסלט בצלחת הגשה ונפזר מעל את גבינת הפטה (אם רוצים).
  6. נגיש את הסלט עם לחם פריך או כל תוספות שאנחנו אוהבים.

יש לכם עכשיו סלט מרענן, מלא בטעמים ושופע צבעים! מזל טוב, הצלחתם להרשים את כולם סביב השולחן!

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להפוך את הסלט הזה למיוחד עוד יותר? יש לכם רעיונות ליישום! נסו להוסיף:

  • אגוזי מלך קצוצים למרקם קראנצ'י.
  • טפנד זיתים לשדרוג עשיר ומלוח.
  • פרוסות זיתים ירוקים או שחורים להוספת טעמים חדשים.
  • כף דבש כדי להגביר את מתיקות הטעמים.
  • צ'ילי קצוץ כדי להוסיף פיקנטיות.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי ארטישוקים משומרים? אפשר לקנות ארטישוקים טריים, אבל צריך לבשל אותם קודם ולפרק אותם למקטעים.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? בהחלט! הסלט הזה יכול להתייצב במקרר למשך יום-יומיים. פשוט תוודאו שלא תוסיפו את הגבינה עד רגע ההגשה.

אפשר להחליף את עשבי התיבול? בהחלט! אפשר להשתמש בכל עשב תיבול שאתם אוהבים, כמו דיל, קוריander או טימין.

האם ניתן להפוך את הסלט לצמחוני/טבעוני? כן! פשוט הוציאו את גבינת הפטה והשתמשו בחלופה צמחונית.

מה הימצאות של קלוריות בסלט הזה? הסלט לרוב הוא קל יחסית, אבל אם מוסיפים גבינת פטה – יש לשים לב לכלל הקלוריות.

האם זה מתאים לתפריט דל פחמימות? בהחלט! הסלט הזה הוא בחירה מצוינת לדיאטות כאלו, תענוג מצוין!

מתי הסלט הזה הכי טעים? הסלט משגע כל השנה, אבל במיוחד בקיץ כשיש תוצרת חדשה על השולחן.

איך אוכל להשאיר את הסלט טרי הרעיון של יום? כדאי לשמור אותו בקופסה סגורה במקרר ולוודא שלא מגיעה إليه אוויר.

אפשר לשדרגו עם פירות? בוודאי! פירות כמו אפרסמון או אגסים יוסיפו מתיקות נפלאה לסלט.

זהו! אנא שתפו את המתכון הזה עם חברים ורשתות חברתיות, כי סלט ארטישוק עם לימון ועשבי תיבול לא רק שיכניס צבע ואנרגיה לארוחות שלכם, אלא גם יגרום לכם לתחושות נעימות ונחמדות. אין כמו לשתף את הטעים הזה עם אחרים! תהנו!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות