פילה סלמון בתנור ברוטב מטריף של סוניה סאני בן הרוש
מצרכים להכנת סלמון בתנור ברוטב:
4 חתיכות של סלמון נקיות מעור
מצרכים למרינת הדג:
3 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי
2 כפות טריאקי
1 כפית שטוחה שמן שומשום(אפשר לוותר אבל מומלץ)
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח
1 כפית שטוחה צילי גרוס
מיץ מחצי לימון
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה קצוץ
חופן כוסברה קצות
אופן הכנה:
1.מורידים את העור מפילה הדג ומשרים בלימון ומעט מלח למשך חצי שעה ואז שוטפים היטב.
2. בקערה שמים את כל חומרי המרינדה (ללא הפטרוזיליה והכוסברה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מכניסים לתוך המרינדה את חתיכות פילה הסלמון ומצפים היטב כל חתיכה עם המרינדה ומשאירים את הדגים בתוך המרינדה שהכנו.
4. מכסים את קערת המרינדה והדגים ומכניסים למקרר למשך חצי שעה ואפילו שעה עד לספיגת הטעמים).
5. מעבירים את הדגים לתבנית אפייה (ניתן להשתמש בתבנית חד פעמית) ושופכים מעל המרינדה שהכנו.
6. מפזרים מעל הדגים עם המרינדה את הפטרוזיליה והכוסברה ואופים ללא כיסוי התבנית במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות(רצוי לאפות במצב טורבו) עד שהרוטב מצטמצם והדג אפוי.
7. להוציא ולהגיש
מומלץ לאחר 10 דקות אפייה לקחת מהרוטב שבתבנית ולפזר מעל הדג על מנת שטמי הרוטב ייספגו היטב מכל הצדדים.
מומלץ להגיש עם אורז ובטטה .