מתכון לקרם פטיסייר מושלם של תומר תומס
מצרכים להכנת קרם פטיסייר:
את המתכון ניתן לחלק ל-2 אם רוצים כמות קטנה יותר
10 חלמונים
3/4 כוס קורנפלור
כוס וחצי סוכר
25 גרם חמאה
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל או מקל וניל
4 כוסות חלב
אופן הכנה:
1. מחממים את החלב בסיר,מוסיפים את תמצית הוניל , דקה לפני שזה רותח,נסיר מהאש.
2. מוסיפים לחלמונים את הקורנפלור ואת הסוכר והמלח ובעזרת מטרפה,טורפים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
3. עושים השוואת טמפרטורות, מוסיפים מעט מהחלב החם לתערובת החלמונים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. חוזרים על הפעולה,כל פעם מוסיפים עוד חלב ומערבבים היטב.
5. אחרי ששפכנו מחצית מהחלב לתערובת החלמונים וערבבנו היטב,שופכים לתוך הסיר את תערובת החלמונים עם החלב שערבבנו.
6. מנמיכים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת שלנו מסמיכה, יש להמנע מבישול יתר.
7. ברגע שזה מסמיך, מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה,מערבבים היטב ,מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד על מנת למנוע קרום ונותנים להתקרר לפחות חצי שעה.
לפני השימוש בקרם לערבב אותו היטב