המנה מדהימה שכדאי לכם לנסות
אז ישנן דקות שבהן החשק לאכול חציל מטוגן הוא הכרחי, ואם הוא מתלווה לשום ופטרוזיליה, התשובה היא בוודאי "כן!" עם חיוך. אז מה לעשות כאשר בא לנו להרגיש כמו שפים במטבח, עם מנות שמסתובבות סביבנו וניחוחות מלטפים אותנו מכל עבר. الغير مُبَرر יותר מזה? החצילים הללו, עם השום הטרי והפטרוזיליה העשירה, מרגשים לא רק את החיך אלא גם את הנשמה.
זמן ההכנה ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
למנה מדהימה זו, שתהפוך לכל כך מושלמת שישכחו משאר המנות על השולחן, נדרשים מספר רכיבים פשוטים ואיכותיים:
- 2 חצילים בינוניים
- 4 שיניים שום, קצוצות דק
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
ישנם גם רכיבים חלופיים שמומלץ לנסות, כמו שימוש בטחינה על מנת לתת טוויסט מעניין לחצילים המטוגנים. ואם אתם טבעונים, הקמח הוא בהחלט מספיק עבורכם!
שלבי ההכנה
המרכיבים רוכזו, ועכשיו הגיע הזמן להכין את המנה אגדית הזו, שתשגע את כל מי שטועם. להלן השלבים בפשטות:
- נחתוך את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- נשאיר את החצילים במלח למשך חצי שעה, זאת כדי לשחרר את המים מהם.
- שטפנו היטב את החצילים במים וניגבנו בעזרת מגבת.
- בתוך קערה, נניח את הקמח, ונוסיף מלח ופלפל שחור.
- צולים את החצילים בקמח כך שיתכסו מכל הצדדים.
- בסיר גדול, נחמם את השמן על חום בינוני.
- מטגנים כל פרוסת חציל במשך 3-4 דקות מכל צד, עד לקבלת צבע זהוב וקריספי.
- להוציא את החצילים המטוגנים ומניחים על נייר סופג כדי לספוג שאריות שמן.
- בזמן שהחצילים מתקררים, נגרום לשום הטרי ופטרוזיליה להיפגש בתוך קערה אחרת.
- נוסיף את השום והפטרוזיליה על החצילים המטוגנים, נערבב היטב ונתן למנה להתרכך ולהשתלב טעמים.
החצילים בטיגון נותנים לכם חלק מהכי טעים שיש, והשום הוא הקמפיין שיציל את המנה הזו. אתם לא תתאכזבו, הכינו את עצמכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עברנו את שלב ההכנה עכשיו, אבל יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוגים שיכולים לקחת את המנה הזו לרמות אחרות.
- לנסות לתבל את הקמח עם פפריקה או כמון כדי להוסיף נופך מיוחד.
- להוסיף עלי נענע קצוצים כדי לטפח את רעננות המנה.
- לוקחת למעלה שמן זית לסיום – זה יוסיף אינטנסיביות לחצילים המושלמים.
כמובן, אפשר לשדרג את המנה וללוות אותה עם טחינה או רוטב יוגורט, אשר בהחלט יעניקו תוספת רעננה.
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המתכון הזה לטבעוני?
אם תרצו שהמנה תהיה טבעונית, פשוט תשתמשו בקמח תפו"א במקום קמח החיטה, ומדובר בגרסה נהדרת לכל מי שמחשב על בריאות.
איזה שמן הכי מומלץ לטיגון חצילים?
שמן קנולה הוא בהחלט אחד השמנים הטובים ביותר לטיגון, אך שמן זית מעניק טעם מיוחד אך דורש לחמם אותו בזהירות.
האם ניתן לאפות את החצילים במקום לטגן אותם?
בהחלט! אפשר לאפות את החצילים בחום של 200 מעלות צלזיוס עד שהם משחימים, אך הטעם יהיה קצת שונה.
כיצד ניתן לדעת אם החצילים מוכנים?
אם החצילים רכים מזהב, הם מוכנים. חשוב להיזהר לא ליותר מדי כי אז הם מתקלקלים.
באיזה סוג פטרוזיליה כדאי להשתמש?
פטרוזיליה רגילה או פטרוזיליה מדברית (או פטרוזיליה תורכית) מתאימות נהדר, והשיח הזה מספק טעם לא רגיל.
כמה זמן ניתן לשמור על החצילים המטוגנים במקרר?
חצילים מטוגנים יכולים להחזיק מעמד במקרר עד יומיים, אך אנחנו ממליצים לחמם לפני האכילה.
אילו מנות אפשר לשלב עם חצילים מטוגנים?
חצילים מטוגנים משתלבים נהדר עם פחמימות כמו פיתה או אורז, ואפילו סלטים קלים.
באילו כלי מטבח נשתמש להכנה?
נשתמש בסיר עמוק לטיגון, קערה להכנת תערובות, ומגבת לניגוב החצילים!
איך אפשר להגיש את המנה הזו?
מומלץ להגיש את החצילים בטמפ' החדר עם רוטב טחינה מעל ולבבות פיתה ליד!
בהצלחה עם ההכנה, ואל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם אחרים. את המנה הזו לא תרצו לשמור לעצמכם!