מצרכים להכנת טארט טאטן :
לתחתית:
250 גרם קמח
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
למילוי הטארט:
10 תפוחים ירוקים (גרנד סמית)
500 גר 'חמאה
500 גרם סוכר
500 גרם מים
לקרמל:
200 גרם סוכר
לקישוט:
אבקת סוכר
מומלץ להגיש עם כדור גלידת וניל
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מתחילים בהכנת המלית: מחממים בסיר את המים חמאה והסוכר של מילוי הטארט.קולפים את התפוחים ,מסירים את הליבה וחותכים את התפוח ל-4 רבעים.
3. מכניסים את התפוחים הקלופים לסיר עם החמאה מים והסוכר למשך 2 דקות ומסננים.
4. מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים את הקמח והסוכר,מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חולית ואז מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד,יוצרים כדור,עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
5. מתחילים בהכנת הקרמל: שמים מחבת על האש עם שליש מכמות הסוכר,לאחר שהסוכר נמס,מוסיפים עוד שליש סוכר ,מחכים שימס ואז מוסיפים את השליש האחרון של הסוכר וממיסים עד לקבלת קרמל כהה ( יש לההזהר משריפה של הקרמל)
6. שופכים את הקרמל לתבנית ונותנים לו להתקרר מעט.
7. מסדרים מעל הקרמל את התפוחים שבישלנו בצורה צפופה כמו שזה נראה בתמונה.
8. שמים מעל התפוחים שכבה של הבצק שיצרנו ( יש לרדד לקוטר שמתאים לתבנית )
9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ואז מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור 2-3 דקות.
10. מצננים את העוגה ומפזרים מעל אבקת סוכר (לא חובה) , מומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל בצד.