דרגו את המתכון
לחם בננה מתכון
מצרכים:
2-3 בננות מקולפות ובשלות
1/3 כוס חמאה מומסת
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
1 ביצה גדולה טרופה
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עם חמאה.
2. בקערה,מועכים את הבננות עם מזלג עד לקבלת תערובת חלקה,מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת את אבקת הסודה לשתיה,והמלח.
4. מוסיפים את הסוכר ,תמצית וניל והביצה ולאחר מכן את הקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מעבירים לתבנית ואופים 40-50 דקות ב-175 מעלות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר כמה דקות ומגישים.