חיפוש

חמין מתכון מנצח של חגית אלקבץ

חמין מתכון מנצח
חמין מתכון מנצח וקל להכנה של חגית אלקבץ

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

4 יחידות תפוחי אדמה
חצי כוס גרגירי חומוס
2 כפות מרק עוף
רבע כוס שעועית אדומה
4 בטטה מתוקה
1 בצל מקולף
4 שיני שום
חצי כוס שמן
1 וחצי כוסות חיטה
2 שזיפים יבשים או פרי יבש אחר
2 תמרים
1 כף כמון
1 קורט מלח
רבע כף פלפל שחור
1 כף כמון
4 ביצים שטופות (או בהתאם לכמות הסועדים)
בשר לבחירה או עוף בכמות שתתאים למספר הסועדים

אופן ההכנה
1.שעתיים לפני הכנה,משרים את החומוס או את השעועית האדומה במים רותחים עם כפית סודה לשתיה ולאחר שעתיים שוטפים.
2. שמים בסיר לחמין חשמלי או בסיר רגיל את החומוס או השעועית האדומה שהשרנו,מעל שמים את התפוח אדמה,בטטה,בצל,שיני שום,ביצים,בשר,תמרים,שזיפים,כף מרק עוף,מעט מלח,כמון,פלפל שחור,חצי כוס שמן,פפריקה אדומה ומוסיפים מים עד ל-3 ס"מ מעל החמין.
3. בשקית קוקי שמים חצי כוס חיטה שטופה,2-3 שיני שום,כף פפריקה,פלפל שחור,מלח ומעט קינמון,2.5 כוסות מים וכוס שמן,קושרים את השקית בקצה העליון ומניחים מעל החמין.
4. מניחים על הפלטה לפחות ל-12 שעות ולאחר כמה שעות מחוררים בעזרת קיסם את השקית קוקי על מנת שיכנסו אליה אדים

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות