מצרכים להכנת עוגת גבינה אפויה:
6 ביצים בטמפ החדר
1 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
1 אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה 5%
4 כפות קורנפלור
גרידת לימון מלימון שלם
אופן הכנה:
1. לחמם תנור לחום של 175 מעלות.
2. לשפוך לתבנית 2 כוסות מים רותחים
3. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.
4. את החלבונים מקציפים במיקסר עם הסוכר. לשים בקערה את החלמונים ואת הגבינה, השמנת החמוצה, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור וגרידת לימון ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית רק עד שהתערובת אחידה.
5. מקפלים בעדינות את הקצף חלבונים לתערובת. לא יותר מידי כדי לא להכניס בועות אוויר לבלילה.
6. משמנים תבנית אפייה בקוטר 26 בחמאה ומעבירים אליה את הבלילה. עוטפים את התבנית בצדדים בנייר אלומיניום. מניחים את התבנית העגולה על רשת ואת התבנית עם המים הרותחים מתחת.
7. אופים בתנור כ50 דקות. בזמן האפייה לא פותחים את התנור.
8.כשהעוגה מוכנה, מעבירים מרית או סכין סביב הדפנות כדי לאפשר לעוגה לרדת לגובה התבנית בצורה שווה. משאירים להתקרר בתנור כשעה / שעתיים.
יש לצנן במקרר לפני ההגשה.
בתיאבון