לחמניות המבורגר מקמח כוסמין – דל גלוטן
מצרכים ל15 לחמניות
1 קילו קמח כוסמין (לא חשוב איזו חברה)
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
18 כפות שמן (חשוב מאוד לא להפחית בכמות כדי שהלחמניות יהיו רכות)
2.5-3 כוסות מים פושרים
ביצה
שומשום
אופן ההכנה:
לשים בקערה את כל המצרכים מלבד המים ולהוסיף את המים בהדרגה ללוש היטב עם הידיים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד. ללוש היטב במשך 10 דקות לפחות (שלב הלישה חשוב- יש ללוש עד לקבלת בצק רך ונעים למגע ולעבודה).
לכסות בניילון נצמד / שקית את הבצק ולתת לו לנוח ולתפוח למשך שעה או עד שיכפיל את נפחו.
לאחר מכן יש ללוש כדקה כדי להוציא את האוויר ולהניח שוב להתפחה שנייה למשך 20-30 ד'.
ליצור 15 כדורים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, להניח בתבנית ולשמור על מרווחים מכיוון שהלחמניות יתפחו. להניח להתפחה נוספת כ30 ד'.
למרוח ביצה טרופה על כל לחמניה עם מברשת ולפזר שומשום בנדיבות.
לאפות בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות.
בתיאבון.