חיפוש

עוף ותפוחי אדמה בלימון בתנור

עוף עם תפוחי אדמה ולימון
עוף עם תפוחי אדמה בלימון - מתכון לא שגרתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוף ותפוחי אדמה בלימון בתנור
המצרכים
1 עוף נקי ושטוף
10 תפוחי אדמה גדולים וחתוכים עם הקליפה לשמיניות
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן קנולה/שמן זית
מיץ מלימון אחד גדול
חצי לימון חתוך לפרוסות דקות
כף דבש 4
גבעולים של קורנית/טימין
חצי כפית כורכום
חצי כפית פפריקה
כפית אבקת מרק עוף (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם

שקית קוקי גדולה

אופן ההכנה
מכניסים את תפוחי האדמה לסיר גדול עם מים וכפית מלח ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה יש לבשל כ7 דקות. ולסנן. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה- שום, שמן, פלפל, מלח, דבש, פפריקה, מיץ לימון, כורכום, עלי טימין/קורנית מגבעול אחד ואבקת מרק עוף ומערבבים היטב. מכניסים את העוף ותפוחי האדמה לתוך שקית קוקי שופכים את המרינדה מעל, מכניסם את פרוסות הלימון ומערבבים היטב. סוגרים את השקית עם הסגר.
מרפדים תבנית בנייר אפייה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות. מניחים את שקית הקוקי בתבנית ומכניסים לחצי שעה. לאחר חצי שעה הופכים את שקית קוקי לצד השני ומחזירים לתנור למשך 20 דקות נוספות. מוציאים את התבנית פותחים את שקית קוקי ושופכים את העוף ותפוחי אדמה על התבנית, מפזרים מעל את שאר גבעולי הטימין/קורנית ומכניסים לתנור ל-15 דקות בחום של 195 מעלות עד להזהבה. מגישים חם.
בתיאבון.
**(למי שלא אוהב תפוחי אדמה בטעם לימוני יכול יכול להכין את תפוחי אדמה בנפרד בשקית קוקי נפרדת עם פפריקה, כורכום, כף שמן, קורנית, מלח ופלפל, אבקת מרק וחצי כוס מים ולערבב היטב. להכניס את שתי שקיות קוקי בתבנית אחת ולבשל באותו אופן)

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות