מרק עדשים כתומות מושלם של תומר תומס
2 בצלים בינונים קצוצים
500 גרם עדשים כתומות (לשטוף ולברור לפני שימוש)
2 עגבניות פרוסות גס
2 גזרים קלופים פרוס גס
2 ענפים של סלרי פרוס גס
3 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל חריף ירוק (לא חובה)
כף כמון
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף פפריקה
1.5 ליטר מים חמים
1 כף מרק עוף (לא חובה)
מלח לפי טעם
מעט מיץ לימון טרי
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להשחמה.
2. מוסיפים אל הסיר את השום,הגזר,עגבניות,סלרי,פלפל חריף(לא חובה) ומטגנים תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את העדשים אל הסיר וממשיכים בטיגון ערבוב.
4. מוסיפים לסיר את הכמון,פלפל שחור גרוס,פפריקה וממשיכים בערבוב על מנת לתת לתבלינים להפתח.
5. מוסיפים את המים החמים לסיר ומבשלים כחצי שעה ( יש לערבב מדי פעם בכדי למנוע הדבקות של עדשים לתחתית הסיר) במידת הצורך,ניתן להוסיף מים חמים לפי הדרגת סמיכות הרצויה.
6. לאחר חצי שעה מוסיפים את מרק העוף והמלח וממשיכים לערבב.
7. בשלב הזה ניתן לטחון את המרק באמצעות מוט בלנדר או להגיש ככה (כל אחד והעדפה שלו). ומוסיפים מעט מיץ לימון טרי. ניתן לעטר בעלי פטרוזיליה ולהגיש.
סרטון המדגים כיצד להכין מרק עדשים כתומות: