בהשראת "הכלה מאיסטנבול" קבלו מתכון מושלם של כנאפה טורקית אישית של תומר תומס
מצרכים:
200 גרם חמאה מומסת (יש להמיס לפני שימוש,בחלק הראשון נצטרך להמיס 100 גרם)
250 גרם גבינת כנען או טוב טעם
150 גרם פיסטוק לא קלוי קצוץ
כוס סוכר ועוד כף סוכר (ולא כפי שמוצג בסרטון)
חצי חבילה של שערות קדאיף (200 גרם)
1 סוכר וניל
3/4 כוס מים
תבניות מאפינס חד פעמיות או תבנית מאפינס רגילה
אופן הכנה:
1. פותחים את שערות הקדאיף כמה שיותר בכדי למנוע גושים כפי שמוצג בסרטון ואז חותכים עם מספריים או חותכים ביד.
2. שמים את שערות הקדאיף בקערה ומפזרים מעל 100 גרם מהחמאה המומסת (את החמאה שנותרה נשים בצד) ומערבבים היטב את שערות הקדאיף עם החמאה ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
3. מתחילים בהכנת המלית גבינה: בקערה שמים את הגבינה,מוסיפים חצי מהסוכר וניל(בחצי השני נשתמש בסירופ),מוסיפים לגבינה,כף סוכר,מועכים את הגבינה ומערבבים היטב
4. משמנים את תבניות המאפינס עם החמאה המומסת ששמנו בצד.
5. מסדרים בתחתית תבנית המאפינס את שערות הקדאיף בצורה אחידה,בערך גובה של סנטימטר ומהדקים.
6. שמים במרכז הכנאפה את מלית הגבינה (רק במרכז) ומעל שמים שכבה נוספת של שערות קדאיף ומהדקים טיפה את שערות הקדאיף מסביב למילוי הגבינה.
7. מסדרים את הכנאפה שהכנו בתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות עד להזהבה.
8. בזמן שהכנאפה בתנור, מתחילים בהכנת הסירופ סוכר בסיר קטן,שמים כוס סוכר,את החצי סוכר וניל שנשאר לנו ו-3/4 כוס מים ומבשלים למשך 5 דקות עד שהסוכר נמס וזה מצטמצם.
9. לאחר שהכנאפה מוכן,מסדרים בצלחת אישית ושופכים מעל סירופ סוכר ומפזרים מעל את הפיסטוקים הקצוצים ומגישים
למתכוני קינוחים נוספים יש ללחוץ על הקישור: קינוחים
הסרטון בו תומר תומס מציג כיצד הוא מכין כנאפה אישית: