חיפוש

עוגת גבינה אפויה מושלמת

עוגת גבינה אפויה גבוהה
עוגת גבינה אפויה גבוהה של סיון אוחיון אברג'ל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה של סיון אוחיון אברג'ל

מצרכים:
750 גרם גבינה לבנה 5%
6 יחידות ביצים XL מופרדות לחלמון וחלבון(מומלץ להפריד שהביצים קרות)
1 יחידה שמנת בטעם של פעם
1 כפית גרידת לימון
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות גדושות כפות קורנפלור
1/4 1 כוסות סוכר
3 כפות גדושות פודינג וניל צרפתי

לציפוי קצפת (לא חובה)
500 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
4 כפות פודינג וניל צרפתי

תבנית עגולה 22/24 או תבנית מרובעת בינונית (חשוב שהתבנית שנשתמש בה לא תהיה קפיצית כי אז יחדרו מים לעוגה)

אופן ההכנה:
1. מוציאים את הגבינות והביצים לפני השימוש שיהיו בטמפרטורת החדר ומחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר להוסיף בהדרגה וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב,תפוח ומבריק,יש להמנע מהקצפת יתר.
3. מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר עד לקבלת בלילה תפוחה מעט ושכל הסוכר נמס.
4. מוסיפים את הגבינות ואת כל שאר החומרים לתערובת החלמונים וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
5. מקפלים את קצף החלבונים עם תערובת החלמונים ממש בעדינות (לא בבת אחת,לעשות 3-4 פעמים עד לאיחוד מלא של המסות.
6 משמנים את התבנית,גם בתחתית וגם בצדדים.
7. ממלאים מים בתבנית אחרת עמוקה (השחורה של התנור) כמעט עד הסוף (בן מארי) שמים מעל המסילה התחתונה בתנור (אחת לפני המסילה באמצע) ומחממים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (שמים את התבנית ישר שמפעילים את התנור להתחמם)
8 שמים את תבנית העוגה בתוך התבנית עם המים ואופים בתוכנית רגילה,לא טורבו במשך 30 דקות בחום של 200 מעלות ו-30 דקות נוספות בחום של 160 מעלות,בשום פנים ואופן לא פותחים את התנור בשעה של האפייה.
לאחר שעה,מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בתנור,גם בשלב הזה אסור לפתוח את התנור,פתיחה ראשונה של התנור תעשה לאחר שעתיים.
9. אם רוצים לצפות את העוגה (לא חובה) אז זה הזמן להקציף במהירות גבוהה את כל חומרי הציפוי עד לקבלת קצפת יציבה ואז מעבירים לשק זילוף עם צנטר גדול של כוכב ומזלפים שושנים מסביב לעוגה למטה ולמעלה. למי שבוחר שלא לצפות,ניתן לפזר אבקת סוכר מעל.

יש לקרר את העוגה לילה במקרר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות