מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד מטריפה ללא מיקסר
מצרכים:
לעוגת שוקולד:
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח
מרכיבים לציפוי:
חצי חבילה שמנת מתוקה
1 חבילה שוקולד מריר חתוכה לקוביות
תבנית חד פעמית עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24
כל הכוסות שהוזכרו במתכון מתכוונות לכוס חד פעמי לשתיה חמה
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים של העוגה (ביצים,שמן,סוכר,חצי חבילה שמנת מתוקה,שוקולית,קמח תופח) בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2. מעבירים את התערובת שהכנו לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות.
3. מכינים את הגנאש: מחממים את השמנת מתוקה ביחד עם חצי מכמות השוקולד,שהשוקולד נמס,שופכים על העוגה בעודה חמה חצי מהגנאש (מומלץ לחורר את העוגה עם קיסם על מהת שהשוקולד יחלחל פנימה)
ואז מוסיפים את חצי השוקולד לחצי גנאש שנשאר,מערבבים שוב עד להמסה מלאה של השוקולד ושופכים את הגנאש מעל העוגה (שכבה שניה של גנאש)