איטל משתפת אותנו במתכון שלה לקיגל אטריות מושלם.
מצרכים
למתכון:
2 ליטר מים רותחים
שקית אטריות דקות – 400 גרם
לקרמל:
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כף עץ
לקיגל:
1 כוס סוכר
2\1 כפית קינמון
1 כפית גרידת תפוז
1 כף שטוחה של מלח (אפשר גם חצי מהכמות)
3 ביצים
1 כף פלפל שחור
בנוסף נצטרך:
כף עץ לקרמל
נייר אפייה
סיר גחנון
אופן הכנה:
1. בסיר גדול מרתיחים את המים ושמים בפנים את האיטריות לאחר שהמים רתחו ומבשלים למשך 5 דקות את האיטריות.
לאחר 5 דקות בישול,נסנן את האיטריות מהמים.
2. מתחילים בהכנת הקרמל: על אש בינונית נשפוך את הסוכר והשמן לסיר ומדי פעם מערבבים בעזרת כף עץ עד שמתקבל קרמל שחום ומבעבע מעט ואז מכבים את האש.
3. מערבבים בזהירות את האיטריות ביחד עם הקרמל שהכנו,מערבבים היטב בעזרת כף עץ ותוך כדי מוסיפים את הביצים (חשוב לערבב במהירות על מנת למנות התקרשות של הביצים).
ונוסיף לסיר תוך כדי ערבוב את שאר המצרכים (גרידת תפוז,קינמון,מלח,סוכר,פלפל שחור) ונעביר לסיר הגחנון (שמים נייר אפייה בסיר לפני ששמים את הקיגל) ומכסים את הסיר עם המכסה.
4. נכניס את הסיר לתנור חומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
5.לאחר שעה,מסירים את המכסה ואופים למשך 20 דקות נוספות עד להשחמה יפה של הקיגל.
6.מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר לפחות שעה ואז פורסים ומגישים.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הקיגל: