אורטל עמרם משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה רומנית מדהימה.
מתכון ל-3 עוגות
מצרכים
3 וחצי כוסות קמח
חצי כוס סוכר
2 ביצים
100 גרם חמאה קרה (חותכים לקוביות)
חצי כוס חלב פושר
רבע כפית מלח
1.5 כפות שמרים יבשים
למילוי:
1 פודינג וניל
חצי קופסא גבינה לבנה 5%
1 גבינה טוב טעם3%
2 סוכר וניל
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומשים בצד (פודינג וניל,גבינה לבנה 5% ,גבינה טוב טעם וסוכר וניל)
2. שמים בקערת המיקסר את השמרים והקמח ומערבבים ביחד,לאחר מכן מוסיפים את הביצים והסוכר,לאחר מכן את החלב,המלח והחמאה וממשיכים לעבד במיקסר עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3.עוטפים את בצק השרים שיצרנו בניילון נצמד ושמים לקירור במקרר לפחות ל-4 שעות.
4. לאחר כ-4 שעות במקרר נוציא את הבצק ונחלק ל-3 חלקים שווים.
5. מרדדים כל חלק לצורת מלבן,שמים את המילוי באמצע ובעזרת סכין יוצרים פסים בצדדים של הבצק ואז מקפלים את הפסים שיצרנו בצורה שווה (מצורפות תמונות להמחשה).
6. מברישים את העודות עם עם ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
7. לאחר 30 דקות מוציאים את העוגה מהתנור,מקררים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
כל המידות של הכוסות במתכון מתכוונים לכוס זכוכית עם ידית.