אורטל עמרם משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת מוס שוקולד קרה ללא אפיה
מצרכים:
לתחתית העוגה:
1 שרוול פתי בר שוקו (250 גרם) חתוך לחתיכות גסות (לא לטחון)
רבע כוס קקאו
2 כוסות שוקו קר מוכן (רצוי להשתמש בקנוי, הכוונה לכוסות חד פעמי לשתיה קרה)
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
רבע כוס סוכר
למוס הלבן:
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
4 כפות פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן שבור לחתיכות קטנות)
כף גבינה לבנה גדושה
למוס החום:
1 שמנת מתוקה
2 כפות קקאו
1 כוס חלב
3 כפות פודניג וניל
50 גרם שוקולד חלב שבור לתיכות
50 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות
לציפוי הגנאש:
50 גרם שוקולד חלב
1 כוס שוקו מבקבוק
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 כפות קקאו מנופה
תבנית בקוטר 24 עגולה משומנת עם מעט חמאה
אופן הכנה:
1. בסיר שמים את את מוצרי התחתית ללא הפתי בר (שוקו,קקאו,שוקולד מריר,חמאה סוכר) ומערבבים על הגז עד שמתקבלת תערובת חלקה.
2. שופכים את התערובת החלקה של התחתית על הפתי בר שוקו,מערבבים היטב ומשטחים על התבנית ששימנו בעזרת ידיים רטובות עד לקבלת תחתית אחידה ואז מכניסים למקפיא.
3. מתחילים בהכנת המוס הלבן: שמים בקערת המיקסר את החלב,שמנת מתוקה,פודינג ולאחר מכן מוסיפים את הגבינה ואת השוקולד הלבן (לפני שמוסיפים ,מממיסים בפולסים במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה) ומקציפים עד לקבלת קצפת סמיכה וקשה מעט ואת הקצפת מורחים מעל התחתית שבתבנית ומחזירים למקפיא למשך 10 דקות.
4. מתחילים בהכנת המוס החום: שמים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה,פודינג וחלב.
5. ממיסים בפולסים במיקרוגל את השוקולד הלבן והחום של המוס החום,מוסיפים את הקקאו ואז מוסיפים את הקצפת שהקצפנו ולהקציף עד שהתערובת אחידה.
6. שופכים את המוס החום על המוס הלבן ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
7. שמים בסיר על הגז את כל החומרים של הגנאש ומערבבים עד לקבלת הסמיכות הרצויה ואז לשפוך על המוס חום ולהכניס למקפיא עד למחרת.
ניתן להשאיר במקפיא ולהגיש בתור עוגת גלידה (חותכים עם סכין טבול במים חמים) או להעביר למקרר ואז להגיש בתור עוגת קרם.