סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת תפוחי אדמה מעלפת.
מצרכים:
5-6 תפו"א בינוניים
חצי כפית מלח
8 ביצים לארג' (אם צריך אז אפשר להוסיף עוד ביצה)
1 גזר חי מגורד בפומפיה
חצי כפית פלפל לבן
חצי כף גדושה מרק עוף
רבע כפית כורכום
1 שקית אבקת אפיה
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
חצי כוס שמן
סיר גחנון או טפלון בקוטר 20-22
אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות מצב טורבו.
2. מבשלים את תפוחי הרדמה עד לריכוך ומועכים לפירה.
3. מוסיפים לפירה את כל שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה אם התערובת סמיכה מדיי אז מוסיפים עוד ביצה(התערובת לא צריכה להיות דלילה מדיי).
4. בסיר גחנון או סיר טפלון מחממים חצי כוס שמן(השמן צריך לכסות את כל תחתית הסיר).
5. לאחר שהשמן התחמם שופכים לתוכו את הבלילה שהכנו ומבשלים על להבה גבוהה למשך 5 דקות ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
6. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות מצב טורבו על המדף האמצעי ואופים עד אשר הפשטידה מוזהבת יפה וסכין שננעץ במרכז הפשטידה יוצא יבש.