מימון צרפתי עם המתכון לעוגת שמרים שוקולד חלבה מושלמת
מצרכים ל-4 עוגות בתבנית אינגליש קייק
1 ק"ג קמח
300 גרם חמאה מומסת
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 כפית מלח
1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
3/4 כוס סוכר
4 ביצים בטמפרטורת החדר
למילוי שוקולד חלבה אגוזים:
600 ממרח שוקולד נוטלה או השחר
250 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם חלווה.
לסירופ סוכר:
כוס מים
כוס סוכר
4 תבניות אינגליש קייק מוארכות.
ביצה להברשה של העוגות
אופן הכנה :
1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח,מוסיפים את השמרים ומפעילים את המיקסר
2. מערבבים את החמאה המומסת עם החלב הקר (נוצרת תערובת פושרת ) ומוסיפים לקמח עם השמרים במיקסר,לאחר מכן מוסיפים את הביצים והסוכר וממשיכים עד שמתקבל בצק ואז מוסיפים לתערובת את המלח וממשיכים להפעיל במהירות בינונית למשך 8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. רצוי להכין את הבצק יום מראש ולתת לו תפיחה איטית במקרר למשך לילה..
3. לאחר תפיחה לילית מחלקית את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן במידות של 35X25 ס"מ ובעובי של חצי סנטימטר.
4. מורחים על כל מלבן באופן נדיב את ממרח השוקולד ומפזרים מעל את האגוזים והחלבה.
5. מגלגלים כל מלבן לרולדה וחוצים ל-2 ומשני החצאים יוצרים מעין צמה בצורת בורג ומניחים בתבנית אינגליש קייק ארוכה ומשומנת היטב עם חמאה.
6. מברישים כל עוגה ומתפיחים למשך שעה בימים קרים ייתכן שנצטרך להתפיח לזמן ארוך מדיי.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.
8. בזמן שהעוגה בתנור מתחילים בהכנת הסירופ סוכר,מחממים בסיר את הסוכר והמים עד שהסירופ מסמיך ושמים בצד.
9. ברגע שהעוגה מוכנה,מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות עם סירופ הסוכר.