רלי רחל ואזנה משתפת אותנו במתכון שלה לקרואסון שוקולד מושלם.
מצרכים להכנת קרואסון שוקולד:
1 ק"ג קמח
1 אבקת אפיה
2 כפות שמרים
2 כוסות מים פושרים
1 סוכר וניל
200 גרם מחמאה (1 חבילה)
2 ביצים
כוס סוכר(הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה חמה)
לסירופ סוכר:
כוס סוכר
כוס וחצי מים
לקישוט :
סוכריות שוקולד (מזרה)
למילוי:
שוקולד השחר,נוטלה או כל ממרח שאתם אוהבים
אופן הכנת קרואסון שוקולד:
1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עד שמתקבל בצק אחיד.
2. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה וחצי.
3. לאחר שעה וחצי יוצרים עיגול מהבצק (כמו עיגול של פיצה וחותכים למשולשים, מורחים על כל משולש ממרח שוקולד ומגלגלים לצורת קרואסון.
4. מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ומתפיחים ואז מורחים ביצה מעל ומפזרים את סוכריות שוקולד (מזרה)
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד להזהבה, בינתיים מכינים את סירופ הסוכר – מרתיחים את המים והסוכר עד שמסמיך ומניחים בצד.
6. לאחר שמוציאים את הקרואסנים מהתנור,מורחים בנדיבות את הסירופ החם על הקרואסון החם.