דרגו את המתכון
אין כמו לביבות חמות שיוצאות מהמחבת והבל הירוק מוסיף טעם מושלם. תודה לציפי ששון על המתכון.
מצרכים להכנת לביבות תפוחי אדמה עם בצל ירוק:
- 5 תפוחי אדמה שטופים ומקולפים
- 2 ביצים
- 1 בצל מקולף ושטוף
- 2 כפות פירורי לחם
- מעט תבלין צ’ילי חריף (לפי הטעם)
- פלפל שחור לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
אופן הכנה:
- מגרדים את תפוח האדמה והבצל על פומפיה בחלק הגס לתוך קערה ואז שמים במסננת להפטר מכל הנוזלים.
- שמים בקערה את כל חומרי המתכון ביחד עם הבצל והתפוח אדמה שגירדנו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
- מחממים שמן במחבת, ובעזרת כף מזיגה לוקחים מהתערובת של הלביבות ויוצקים במחבת ומשטחים כל לביבה ומטגנים 2 דקות מכל צד עד לקבלת השחמה יפה.
- לאחר ההשחמה, מוציאים את הלביבות לנייר סופג וניתן להגיש עם שמנת חמוצה מעל הלביבות ובצל ירוק.
סרטון עם מתכון נוסף ללביבות תפוחי אדמה: