דרגו את המתכון
סוניה סאני בן הרוש משתפת אותנו במתכון מושלם לעוגת גלידה פקאן
מצרכים להכנת עוגת גלידה פקאן:
- מצרכים לתחתית
- 200 גרם פתי בר טחון
- 125 גרם חמאה
- 1 כף גדושה סוכר
- מצרכים לגלידת פקאן
- 2 מיכלי שמנת מתוקה – השף הלבן
- 1 פחית חלב מרוכז ממותק
- 1 גביע גבינת מסקרפונה
- 150 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
- ולקישוט העוגה
- 100 גרם שברי פקאן מסוכר
אופן הכנה:
- ממיסים את החמאה על אש נמוכה יחד עם כף סוכר עד שהכל נמס, מכבים את האש ומיד מוסיפים את הפתי בר הטחונים ומערבבים היטב..
- מהדקים לתחתית התבנית ומכניסים להקפאה משהו כמו 10 דקות- רבע שעה..
- 5 דקות לפני שמוציאים מהמקפיא מתחילים להקציף במיקסר 2 שמנת מתוקה משהו כמו 2 דקות..
- מוסיפים את החלב המרוכז וגבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב אך לא נוקשה..
- מפסיקים להקציף ומוסיפים את הפקאן בתנועות עטיפה (עם לקקן)..
- מוציאים מהמקפיא את התבנית – זה הזמן לשים שקף מסביב לתבנית( בחלק הפנימי כמובן) ויוצקים פנימה את הקרם..
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים שוב למקפיא לכמה שעות טובות -( אפשר גם לכל הלילה).
- אחרי שעתיים הוצאתי מהמקפיא ופיזרתי קצת שברי פקאן והחזרתי למקפיא לעוד כמה שעות להתייצבות..
- חותכים את שאר הפקאן המסוכר לחתיכות גסות ומפזרים לקישוט מעל העוגה..
- חותכים את העוגה כשהיא חצי קפואה- הרבה יותר קל..
- שומרים במקפיא ומעבירים למקרר חצי שעה לפני ההגשה