דרגו את המתכון
ליז תורג'מן משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת סברינה קלה ומושלמת.
מצרכים להכנת עוגת סברינה קלה:
- 3 ביצים XL מופרדות לחלבונים וחלמונים
- כוס וחצי קמח תופח
- כוס סוכר
- שקית אבקת אפייה
- 1 דנונה 3%
- לסירופ
- חצי כוס סוכר
- 3 כפות רום
- חצי כוס מים
- לקצפת
- 1 שמנת מתוקה
- כף פודינג וניל
- 3 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב והבדרגה נחליש את המהירות ונוסיף את את החלמונים.
- מוסיפים את הקמח תופח.
- נעצור את המערבל, נוסיף את הדנונה עם שקית אבקת אפייה בתנועות קיפול עדינות
- מעבירים לתבנית משומנת גודל 24 ואופים למשך 35 דקות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מבשלים את חומרי הסירופ עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט (בערך 5 דקות) יש לערבב מדי פעם.
- איך שהעוגה מוכנה שופכים עליה כוס מים קרים (זאת לא טעות) ואת הסירופ שהכנו.
- מכינים את הקצפת ומזלפים מעל העוגה.