ליאורה שמעון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה בחושה ללא מיקסר וקלה להכנה.
מצרכים להכנת עוגה בחושה:
- 4 ביצים גדולות
 - 300 ג’ קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
 - 200 ג’ סוכר (כוס)
 - כף סוכר חום דמררה
 - 3/4 כוס מיץ תפוזים
 - קורט מלח
 - 3/4 כוס שמן
 - כפית תמצית וניל
 - כפית קינמון
 - כף שוקולית
תבנית חד פעמי בינונית אפשר גם ב- 2 אינגליש קייק 
אופן הכנה:
- מערבבים את הסוכר,ביצים, מיץ תפוזים, קמח, שמן,מלח, תמציתוניל עד שמתקבלת תערובת אחידה ומוציאים כחצי כוס מהבלילה שהכנו ושומרים בצד.
 - מערבבים את הסוכר חום,שוקולית וקינמון ומוסיפים לחצי כוס בלילה ששמנו בצד.
 - יוצקים לתבנית קצת יותר מחצי מהבלילה הבהירה,מעל יוצקים את החצי כוס בלילה כהה ומעל יוצקים את מה שנשאר מהבלילה הבהירה שנשארה ומערבבים מעט ליצירת צורות בעוגה.
 - אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
 
