דרגו את המתכון
ליאורה שמעון משתפת אותנו במתכון שלה לעוגה בחושה ללא מיקסר וקלה להכנה.
מצרכים להכנת עוגה בחושה:
- 4 ביצים גדולות
- 300 ג’ קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
- 200 ג’ סוכר (כוס)
- כף סוכר חום דמררה
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- קורט מלח
- 3/4 כוס שמן
- כפית תמצית וניל
- כפית קינמון
- כף שוקולית
תבנית חד פעמי בינונית אפשר גם ב- 2 אינגליש קייק
אופן הכנה:
- מערבבים את הסוכר,ביצים, מיץ תפוזים, קמח, שמן,מלח, תמציתוניל עד שמתקבלת תערובת אחידה ומוציאים כחצי כוס מהבלילה שהכנו ושומרים בצד.
- מערבבים את הסוכר חום,שוקולית וקינמון ומוסיפים לחצי כוס בלילה ששמנו בצד.
- יוצקים לתבנית קצת יותר מחצי מהבלילה הבהירה,מעל יוצקים את החצי כוס בלילה כהה ומעל יוצקים את מה שנשאר מהבלילה הבהירה שנשארה ומערבבים מעט ליצירת צורות בעוגה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.