כמות ל2- ק"ג של בצק עלים. מכל קילו בצק יוצאים כ8 פרחים
למילוי:
2 בצלים קטנים (או אחד גדול)
500 גרם בשר בקר טחון
חצי קבנוס חתוך לקוביות קטנות
כפית זרעי כוסברה טחונים (במכתש)
חצי כפית זרעי כמון טחונים
כפית גדושה ראס אל חנות
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1/3 כוס צימוקים חתוכים קטן
1/2 כפית מלח
פלפל שחור כמה שאוהבים
בנוסף:
2 ק"ג בצק עלים מופשר
ביצה טרופה
סומסום
הכנה:
קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במחבת חמה עם שמן על אש בינונית עד שמזהיב
מוסיפים למחבת את הבשר הטחון ואת הקבנוס ומערבבים היטב
מוסיפים כמון, זרעי כוסברה וראס אל חנות ומערבבים
מטגנים על אש בינונית כמה דקות עד שהבשר מוכן
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים
מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומחכים שיתקרר (אפשר להכניס לכמה דקות במקרר)
חותכים את בצק העלים ל 3 רצועות לאורך.
בכל רצועה מניחים פס מהמילוי ומהדקים פעמיים: פעם ראשונה מקפלים את הבצק לחצי ומהדקים ואז צובטים בעדינות קצת מהבצק שלמטה ומותחים אותו לרוחב כדי שיהדק על החלק שמעל.
חותכים את הגליל שיצרנו לחתיכות של כ-2 ס"מ
מסדרים בתבנית אפייה כ6-7 חתיכות בצורה של פרח, מהדקים מעט במרכז
מורחים ביצה טרופה ומפזרים מעט סומסום
אופים בתנור בחום 180 מעלות כחצי שעה, עד שנהיה זהוב ויפה
מגישים עם טחינה טובה