ירון ידעי משתף אותנו במתכון שלו לצלי בקר ברוטב פטריות.
מצרכים:
- 2-3 קילו צלי בקר מס' 5
- מלח פלפל
- שמן זית
- 1 גזר
- 1 בצל
- 2 גבעולי סלרי
- טימין
- 4 שיני שום
- 1 יחידה כרישה
- סילאן
- אורגנו טרי
- 10 יחידות בצלי שאלוט
- מיקס פטריות טריות
(שמפניון.פורטבלו.שימג'י) - אבקת מרק פטריות ללא מונוסודיום
- כף קמח
אופן הכנה:
בתוך תבנית עם נייר אפייה להניח את נתח הבשר להוסיף 3 כפות שמן זית, כפית מלח, כפית פלפל גרוס , למרוח טוב מכל הצדדים.
לחתוך גס, 1 גזר, 1 בצל, 2 גבעולי סלרי,
4 שיני שום. לסדר מסביב לנתח , לזלף שמן זית על הירקות . להוסיף מלח ופלפל גם. להניח כמה ענפי טימין.
לשלוח לתנור שחומם מראש 250 מעלות.
15 דקות ללא כיסוי.
.במקביל לפרוס פרוסות עבות של כרישה , לסדר בתבנית. לתבל במלח, פלפל גרוס, שמן זית, סילאן, וכמה עלי אורגנו טרי . לכסות ולתנור 150 מעלות 30 דקות.
לאחר 15 דקות שהנתח היה בתנור .
להוסיף כוס מים לסגור היטב בנייר כסף
או במכסה תואם .
להחזיר לתנור 150 מעלות שעתיים אפיה.
לא לשכוח להוציא את הכרישה.
לאחר שעתיים להוציא את הנתח לצלחת לקירור קצר , לסנן את הירקות ולשמור את הנוזל.
הכנת הרוטב:
לחמם בסיר 3 כפות שמן זית .
לטגן 10 בצלי שאלוט,
מיקס פטריות טריות שלמות או חצויות,
לטגן טוב כ5 דקות. להוסיף את הנוזל ששמרנו, להוסיף כוס מים,
כף מרק פטריות ללא מונוסודיום,
כפית פלפל שחור גרוס, 2 כפות סילאן,
לערבב טוב ולהגיע לרתיחה ,
לקחת כוס מים קרים להוסיף כף קמח רגיל /קורנפלור לערבב טוב שלא ישארו גושים, ולשפוך לסיר תוך כדי ערבוב .
לבשל כ-2 דקות ולכבות .
לפרוס את הבשר לפרוסות לסדר בתבנית כמו רעפים, לשפוך מעל את הרוטב, לסדר את הכרישה המקורמלת, להוסיף כמה ענפי טימין, לכסות
ולשלוח לתנור 150 מעלות לשעה נוספת.
לאיחוד טעמים. וזהווו מוכן ?? בהצלחה