דרגו את המתכון
שונטל אלמועלם משתפת אותנו איך מבצק אחד ניתן להכין גם סופגניות ספינג וגם מיני סופגניות.
מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן קנולה
כל הכוסות במתכון הכוונה לכוס חד פעמי לשתיה קרה.
אופן הכנה:
- בקערת המיקסר שמים את הקמח,סוכר,סוכר וניל,פודינג,אבקת אפיה ושמרים ומערבבים היטב בעזרת המיקסר במהירות נמוכה.
- תוך כדי פעולת המיקסר מוסיפים בהדרגה 2 כוסות מים פושרים ולאחר מכן מוסיפים את הביצים והשמן ואם צריך את החצי כוס מים(לא תמיד צריך תלוי במרקם הבצק) ולשים במיקסר למשך 8 דקות.
- לאחר מכן מכסים את הבצק בקערה ומתפיחים למשך 45 דקות.
- לאחר תפיחה שוב מערבלים במיקסר על מנת להוציא אוויר מהבצק ואז שוב מכסים ומתפיחים שוב למשך 35 דקות.
- לאחר תפיחה נוספת מוציאים שוב מהבצק אוויר ומחלקים ל-10 יחידות ומכל יחידה יוצרים כדור.
- לאחר מכן מרדדים כל כדור כפי שמוצג בסרטון וקורצים לסופגניית ספינג ומיני סופגניה (הכל מודגם בסרטון בתחתית העמוד).
- מניחים את הופגניות שהכנו על ריבועי נייר אפייה שחותכים מראש ומתפיחים למשך 10 דקות נוספות.
- מחממים ליטר שמן ואז מטגנים את הסופגניות עד להזהבה ומעבירים למסננת.
- על הסופגניות ספינג מפזרים אבקת סוכר ומגישים ואת המיני סופגניות ממלאים בריבה או בכל מילוי אחר שאוהבים ומגישים.
סרטון שמדגים את שלבי הכנת הסופגניות ספינג ומיני סופגניות לחנוכה: