דרגו את המתכון
ליאת שפיצר משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים מרוקאיות עם זיתים.
- 8 יחידות פילה מושט
- חצי צרור כוסברה
- 5 שיני שום
- חצי גרידת לימון
- חצי כפית מלח
- ירקות לרוטב
- 4 עגבניות
- 3 פלפל ירוק חריף
- 4-5 פלפל אדום יבש
- 15 שיני שום
- 1 לימון
- 1 צרור כוסברה
- 7 פלפל אדום יבש חריף – נקרא גם סודנייה
- 2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים
- תיבול הרוטב
- 2 כפות אריסה אדומה
- חצי כפית פפריקה אדומה
- חצי כפית מלח
- כפית כורכום
- רבע כוס שמן
- 1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה
- *אני השתמשתי בפילה מושט, אבל ניתן להשתמש בכל סוג דג שרוצים כל עוד הוא ללא עצמות וקוצים*
- מכניסים את פרוסות הדג, הכוסברה, שום, גרידת לימון ומלח למעבד מזון וטוחנים עד למרקם של עיסה אחידה.
- שוטפים את הזיתים ומרתיחים למשך 7-8 דקות עד שיתרככו מעט , כדי שתצא מהם המרירות. בסיר אחר מתחילים להכין את הרוטב – חותכים את העגבניות ל"שמונה" , את הפלפלים החריפים לרצועות עבות, את הלימון קוצצים. את שיני השום והפלפל האדום היבש משאירים שלמים – מטגנים הכל בסיר עם 2 כפות שמן בערך 5 דקות. להוציא את הזיתים מהסיר השני, לשטוף ולהוסיף לסיר עם כל הירקות. לאחר כ-2 דקות לתבל את הרוטב – רבע כוס שמן, כפית כורכום, חצי כפית פפריקה אדומה, 2 כפות אריסה, חצי כפית מלח ולערבב הכל. בשלב הזה להוסיף 1.5 כוסות מים רותחים לסיר – רק עד שמכסה את הירקות, לתת לרוטב לבעבע ולערבב מדי פעם.
- כשהרוטב מבעבע לקחת את העיסה של הדגים ולהכין מהם קציצות בגודל כדור פינג-פונג קטן – הן יתנפחו מעט בבישול. לסדר יפה את הקציצות בסיר, ולנער את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות – לא לגעת עם כף כי הן יתפרקו. לתת כ-15-20 דקות בישול , ולכבות את האש.
- להגיש ולאכול חם , מושלם לצד חלה של שבת 🙂 בתאבון :).
סרטון עם מתכון נוסף של קציצות דגם מרוקאי: