מתכון קל וטעים במיוחד לעוגת תפוזים צרפתית ב-5 דקות.
מצרכים:
1 תפוז
2 ביצים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
60 מ"ל שמן (4 כפות)
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם קמח מנופה (כוס וחצי + 4 כפות)
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז מתפוז אחד ואת המיץ של אותו תפוז (סוחטים מיץ מהתפוז שלקחנו ממנו את גרידת התפוז).
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה(כל התהליך מודגם בסרטון בתחתית):
1. בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
2. תוך כדי ערבוב מוסיפים את השמן לתערובת הביצים וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים לבלילה את גרידת התפוז ואת מיץ התפוזים שסחטנו וממשיכים בערבוב.
4. מוסיפים לבלילה את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. חותכים את התפוז הנוסף לפרוסות כפי שמוצג בסרטון.
6. שמים בתחתית התבנית אפיה עיגול של נייר אפיה משמנים את תבנית האפייה עם חמאה ומפזרים סוכר מעל.
7. מסדרים בתחתית התבנית עיגול את פרוסות התפוז ויוצקים מעל שת הבלילה שהכנו.
8. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
9. נותנים לעוגה להתקרר,הופכים את העוגה, מסירים את נייר האפיה ומפזרים מעל אבקת סוכר.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת העוגה: