סמבוסק חומוס מתכון של תומר תומס
מצרכים:
2 קופסאות שימורים של חומוס
כף מלח + חצי כף מלח למילוי
כף סוכר
כף כמון
כף פלפל שחור גרוס
רבע כפית פפריקה חריפה
1 ק"ג קמח תופח מנופה
3 בצלים קצוצים
רבע כוס שמן קנולה
אופן הכנה:
1. שמים מעט שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הבצל עד להשחמה מלאה.
2. מתחילים בהכנת הבצק: שמים בקערה את הקמח תופח,מוסיפים את המלח,סוכר,שמן קנולה.
3. מסננים את החומוס מהנוזלים במסננת,מהנוזלים של החומוס לוקחים 2.5 כוסות ומוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
4. יוצרים מהבצק כדור, שמים בקערה מכסים ונותנים לבצק לנוח 5 דקות.
5. בקערה נפרדת מועכים את החומוס.
6. לאחר שהבצל השחים מתבלים עם חצי כף מלח, כף כמון,כף פלפל שחור, רבע כפית פפריקה חריפה ומערבבים הכל יחד ומוסיפים את זה לקערה עם החומוס ומערבבים היטב.
7. מקמחים את משטח העבודה,לוקחים את הבצק ומחלקים ל2-3 חתיכות ומרדדים לבצק דק בערך חצי סנטימטר ומתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק.
8. ממלאים במרכז עיגולי הבצק את המילוי וסוגרים היטב כפי שהודגם בסרטון.
9. מחממים שמן במחבת בגובה סנטימטר ומתחילים בטיגון הסמבוסק עד שהוא משחים משני הצדדים.
10. לאחר השחמה שמים במסננת או בצלחת עם נייר סופג.
תגובה אחת
מתכון מעולה תודה רבה לך כל המתכונים שלך שהכנתי עד עכשיו יצאו מעולים… נשאר לי בצק אז החלטתי לנסות לשים רוטב פיצה של יכין זיתים ירוקים וטונה הילדים שלי ממש ממש אהבו…. שוב תודה רבה לך אתה פשוט אלוף.