דרגו את המתכון
נדא משתפת אותנו במתכון שלה למלפוף כרוב מושלם.
- 1 כרוב בלאדי בנוני
- לאורז
- 2 כוסות אורז
- 2 וחצי כפות כמון
- 1 וחצי כפות שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כף מרק עוף
- 1 כפית גריל עוף
- פטרוזליה קצוצה
- מלח פלפל לפי טעם
- לבשר
- רבע קילו בשר טחון
- 1 כף תבלין סטייק
- חצי כפית קינמון
- חצי כף גריל עוף
- חצי כף פפריקה אדומה
- פלפל מלח לפי טעם
- בצל חתוך דק דק
- לרוטב
- 8 שיני שום
- 2 לימונים
- 1 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- תחילה יש להוציא את הגבעול מהכרוב בעדינות עם סכין חדה.
- ואז מרתיחים כמה דקות מכל צד במים רותחים בסיר.
- את האורז שוטפים במים , מוציאים את המים , שמים את כל התבלינים ואז שמים את האורז בצד.
- את הבשר מטגנים במחבת עם טיפה שמן זית, עד שנהיה מוכן .ואז מוסיפים את הבשר הטחון לאורז.
- מפרידים את העלים וחותכים מהאמצע ומוציאים את החלק הקשה של העלה.
- פורסים ושמים כמות לא גדולה מידי של אורז ומגלגלים אותה יפה כלפי מעלה.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמר הכרוב,
- את הקשה שהפרדנו שמים בתחתית הסיר ואז מסדרים את הכרוב המגולגל יפה בסיר .
- מכינים את הרוטב ; כותשים את השום עם הלימון והכורכום מוסיפים מעל בסיר .
- שמים צלחת מעל כדי שהכרוב לא ייפתח .. אחרי זה מוסיפים מים עד הקצה .. ומבשלים על אש בנונית עד שנהיה מוכן.
סרטון עם מתכון נוסף למלפוף של חן מזרחי: