דרגו את המתכון
אודליה אזולאי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת תפוחי אדמה (מחמאר) מושלמת.
- 6 תפוחי אדמה ( בגודל בינוני)
- 1 גזר (או כמה שרוצים לפי הטעם)
- חופן פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 כפית אבקת אפייה
- מלח
- פלפל שחור (מעט)
- אבקת מרק עוף פרווה
- כורכום
- 6-7 ביצים
- ¼ כוס שמן (בערך)
אופן ההכנה
- מרתיחים את התפוחי אדמה ואז מועכים לפירה (אפשר גם להשאיר קצת קוביות לטעם מורגש), ואז הגזר חותכים לקוביות קטנות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן, ומערבבים הכל יחד.
- בסיר שמים בערך ¼ כוס שמן ושופכים את הבלילה על אש בינונית בערך 20 דקות. לאחר מכן מעבירים לתנור על 180 מעלות עד שנאפית ונהיית יציבה.
- מוציאים ונותנים לזה להתקרר קצת ואז משחררים והופכים על צלחת.
סרטון עם מתכון נוסף לפשטידת תפוחי אדמה מרוקאית (מחמאר):