ליהי קרויץ משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות כרוב עם בשר וירקות.
1 בצל גדול לחתוך לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה לא מבושלים מקולפים מגורדים במגרדת גסה
2 גזרים בינוניים מגורדים במגרדת גסה
3 עלי כרוב גדול קצוצים לקוביות קטנות
500 גרם בשר טחון או הודו או בקר וכו'
מעט פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
מעט פפריקה חריפה
3/4 כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
4 כפות פירורי לחם
2 ביצים
אופן הכנה:
1. שמים את החומרים בקערה ומערבבים היטב.
2. יוצרים מהעיסה עם ידיים רטובות,כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומטחים את הקציצה.
3. שמים שמן קנולה במחבת בגובה של 2 ס"מ ומחממים את השמן.
4. כאשר השמן חם שמים בזהירות בשמן את הקציצות שיצרנו ומטגנים בערך 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
ניתן גם לאפות לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן,לזלף מעל מעט שמן זית ,
ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות או לפי הצורך.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון: