דרגו את המתכון
אוזני המן מתכון מנצח
מלי מאירוב משתפת אותנו במתכון שלה לאוזני המן במילויים שונים.
מצרכים להכנת אוזני המן:
- 2 ורבע כוסות קמח
- 200 גרם חמאה רכה או מחמאה לפרווה
- 1 יחידה ביצה טרופה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1 כף ריבה חלקה בכל טעם
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
- ללוש את כל המרכיבים לבצק אחיד כולל הכף ריבה וכולל האבקת סוכר. הבצק יהיה רך מאוד וזה בסדר, אם דביק מדיי לפזר עליו כף קמח ולהרים מהקערה.
- להכניס למקרר עטוף לפחות לשעה.
- להוציא לגלגל את הבצק בקמח ולחלק ל-2.
- לרדד כל חלק על משטח מקומח, לקמח גם למעלה את הבצק וגם את המערוך לקרוץ עיגולים.
- לשים כפית מילוי (שוקולד נוטלה, שוקולד שחר, פרג, ממרח תמרים) ולסגור לאוזן המן עם אצבע טיפה רטובה ממש להדביק בצק לבצק, שלא יפתחו.
- לאפות בטמפרטורה של 175 מעלות עד שמזהיב טיפה.
- את המתכון אני מכינה עם כוס חד פעמית לשתייה חמה.