סמבוסק חומוס מתכון של אביהו שהרבני
סרטון של הכנת הסמבוסק חומוס:
סמבוסק חומוס:
לבצק:
500 גרם קמח מנופה
12 גרם שמרים
חצי כפית מלח
מים של החומוס שהורתח
למלית:
2 כוסות חומוס
בצל מטוגן
מלח
פלפל
הרבה כמון
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המלית:
1. יש להרתיח חומוס לטגן בצל ולהוסיף את החומוס למחבת ולטגן אותו עם הבצל ומתבלים מלח פלפל הרבה כמון.
2. מועכים את הכל ביחד ושמים בצד.
הכנת הבצק:
1. מוסיפים את השמרים היבשים לתוך הקמח ומערבבים,מוסיפים את מי החומוס בהדרגה וממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המלח.
2. לאחר שקיבלנו בצק אחיד,יוצרים כדור ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. לאחר תפיחה,מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
4. מרדדים על חלק לצורת נחש|(כפי שהודגם בסרטון)
5. מחלקים את הנחש לחלקים שווים
6. יוצרים כדורים קטנים מהבצק פותחים אותם וממלאים מטגנים במחבת עם שמן בגובה אצבע וזה מוכן בתאבון.