אסאדו עם תפוחי אדמה מתכון
אסאדו בתנור מתכון
מצרכים אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה
רוטב צילי בטעם ברביקיו או כל רוטב צילי אחר.
נתח אסאדו ללא עצם
חומר בטעם עישון נוזלי (לא חובה)
מלח עשבי תיבול
מעט רוטב ברביקיו (לא חובה)
פלפל שחור גרוס
4 תפוחי אדמה
מעט שמן זית.
ענף רוזמרין
אופן הכנת אסאדו בתנור עם תפוחי אדמה:
1. בקערה מערבבים את רוטב ברביקיו,רוטב הצילי,חומר עישון,מלח עשבי תיבול,ושמן זית,פלפל שחור.
2. מניחים את נתח האסאדו בתבנית ומורחים את הרוטב משני הצדדים.
3. שמים את ענף הרוזמרין מעל נתח האסאדו ועוטפים ב-2 ניירות אפייה.
4. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות לא עד הסוף ושמים בתבנית את תפוחי האדמה.
5.מפזרים מלח עשבי תיבול,מעט שמן זית, ורוטב מעל התפוח האדמה.
6. את התבנית נעטוף בנייר כסף ונאפה 3 שעות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
7. 10 דקות לפני תום הזמן ( בערך לאחר שעתיים וחמישים דקות) נסיר את נייר הכסף וונמשיך באפיה על מנת להשחים את האסאדו.
ניתן להשתמש במקום הרטבים בסילאן או דבש.
בתאבון!!!
מתכון נוסף:
אסאדו בתנור מתכון נוסף של תומר תומס:
מצרכים להכנת אסאדו בתנור:
נתח אסאדו טרי כמה שפחות שומן
למשרה:
כף מלח
כף סוכר
כף סויה
כף פלפל אנגלי
5-6 עלי דפנה
2 ליטר מים
לתבשיל:
5 בצלים מקולפים וחתוך לפרוסות עבות.
2 בטטות קלופות חתוכות לפרוסות עבות
פלפל שחור גרוס
מלח גס
כף שמן זית
סילאן
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לפרוסות עבות
1 גזר מקולף וחתוך לפרוסות עבות
אופן הכנת האסאדו:
1. בסיר רחב ושטוח שמים את כל חומרי המשרה ומערבבים.
2. חוצים את נתח האסאדו ל-2 ומכניסים למשרה שהכנו,מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 ימים.
3. לאחר 3 ימים,מוציאים את נתח האסאדו מהסיר ושוטפים וחותכים למנות בין העצמות של האסאדו כפי שמוצג בסרטון.
4. מסדרים בתחתית סיר עבה את פרוסות תפוחי האדמה,שופכים מעל את השמן זית ומערבבים מעט.
5. מסדרים מעל תפוחי האדמה בצל אחד ומעל מסדרים את נתחי האסאדו.
6. מסדרים מעל הבשר את הבטטות,גזר ומעל מסיימים בשכבה של 4 בצלים שנותרו ומפזרים מעל מעט שמן זית.
7. מפזרים מעל התבשיל את המלח גס והפלפל השחור גרוס ואת הסילאן.
8. מכבים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה.
9. לאחר חצי שעה מורידים ל-140 מעלות למשך כשעתיים וחצי.
10. מוציאים ומגישים.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת האסאדו בתנור:
מתכון נוסף של אסאדו בתנור של תומר תומס:
מצרכים:
- נתח אסאדו – מסירים את הקליפה ומשאירים את השומן וחורצים חריצים בסמוך לעצמות, כל התהליך מודגם בסרטון
- מעט סילאן
- חרדל דיזון
- רוטב ברביקיו
- מעט פלפל שחור גרוס
- חצי ליטר מים
אופן הכנה:
- בקערה שמים את כל חומרי התיבול: סילאן,חרדל דיזון,רוטב ברביקיו,פלפל שחור גרוס ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- פורסים חתיכה של נייר כסף,מעל שמים נייר אפיה ומעל שמים את נתח האסאדו,מעל שופכים את המרינדה שהכנו ומעסים את הנתח שכל המרינדה תיספג.
- שמים מעל הנתח נייר אפיה נוסף וסוגרים את הנתח היטב בנייר כסף, שמים בתבנית עמוקה ומוסיפים לתבנית חצי ליטר מים וסוגרים את התבנית עם נייר כסף,מחממים תנור לחום של 200 מעלות מצב טורבו.
- אופים את הנתח בתנור למשך 40 דקות ואז מורידים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים ל4-6 שעות ב-10 דקות אחרונות של אפיה, מסירים את הנייר כסף ונייר אפיה,מעלים את חום התנור ל-200 מעלות אופים 10 דקות נוספות להשחמה כאשר הנתח חשוף.
- לאחר 4-6 שעות מוציאים מהתנור חותכים ומגישים.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת האסאדו בתנור: