חיפוש

זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי מתכון של תומר תומס

זיתים מבושלים מרוקאיים
זיתים מבושלים מרוקאיים מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי מתכון של תומר תומס

סרטון להכנת זיתים מבושלים:

מצרכים:
2 קופסאות של זיתים ללא גלעין
חצי כוס חד פעמית של שמן
כף פפריקה מרוקאית בשמן
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
כף רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
גמבה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
4 עגבנית
פלפל חריף
1.5 מים רותחים
חצי כפית מלח

אופן הכנה:
1. מסננים את הזיתים מהנוזלים ושוטפים את הזיתים במי ברז ושמים בסיר ,שופכים מים רותחים מעל הזיתים ומבשלים 10 דקות.
2. לאחר 10 דקות ,שופכים את המים מהסיר וממלאים שוב מים חמים בסיר הזיתים ומבשלים 10 דקות נוספות על מנת להוריד את המרירות של הזיתים.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את השמן,קוצצים את הפלפל חריף והגמבה.
4. שמים בסיר את הגמבה והפלפל חריף ומטגנים.
5. מגרדים את העגבניות.
6. מוסיפים לגמבה והפלפל כף רסק עגבניות וממשיכים בטיגון ולאחר מכן מוסיפים את הפפריקה מערבבים וממשיכים לטגן.
7. סוחטים מהעגבניות המגורדות את המים ומוסיפים לסיר,מערבבים ומוסיפים את התבלינים הבאים,כורכום,פלפל שחור גרוס.
8. מוסיפים לסיר את שיני השום הקצוצות מטגנים קצת ומוסיפים מים רותחים,שוב מערבבים,מוסיפים את הכמון והמלח.
9. מסננים את הזיתים מהנוזלי בישול ומוסיפים לסיר,מערבבים מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
10. מסירים מהאש ומגישים.

סלט זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי – דניאל גודון מסיקה

סלט זיתים מבושלים בנוסח מרוקאי

מצרכים:

  • 350 גרם זיתים מגולענים
     
  • שמן לטיגון
     
  • 3 שיני שום שלמות, קלופות
     
  • 50 גרם רסק עגבניות
     
  • 2 עגבניות קלופות, מגוררות דק
     
  • 1/2 כוס מים
     
  • 1 כפית מרק עוף פרווה
     
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
     
  • 2 קוביות פטרוזיליה קפואים (אפשר לקצץ גם קצת פטרוזיליה טרייה)
     
  • 1 כף אריסה ביתי (למי שאוהב פיקנטי)
     
  • קצת כמון (בערך 1/4 כפית)
     
  • מעט פלפל שחור

 

  1. מסננים את הזיתים וחולטים במים רותחים למשך שעה, להפיג את המליחות.
  2. מחממים את השמן בסיר קטן, על להבה בינונית, ומטגנים בו את הזיתים ושיני השום למשך 2 דקות..
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגוררות והמים, ומערבבים. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
  4. מבשלים כ-40 דקות, ובוחשים מדי פעם. .

מתכון נוסף : קציצות דגים עם זיתים

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות