דרגו את המתכון

קציצות בשר ואורז פרסיות – גונדי ברנג'י

מתכון של מדי רואקי

מצרכים לקציצות בשר ואורז

אופן הכנת הקציצות בשר ואורז:

  1. משרים את האורז כשעה במים ומסננים.
  2. מוסיפים לאורז כף וחצי כורכום ומעט שמן ומערבבים.
  3. בסיר סוטאז' (רחב ונמוך) שמים מים עד לחצי מגובה הסיר. מרתיחים עם עצמות המח , מעט שמן , כורכום , מעט מלח ומעט פלפל שחור.
  4. מנמיכים אש ומערבבים את האורז עם הבשר והירק. מתבלים במלח ופלפל אם לא מספיק צהוב מוסיפים עוד כורכום.
  5. יוצרים כשישה עד שבעה כדורים מעיסת האורז והבשר בערך בגודל של כדור טניס ( קצת פחות) מהדקים ודוחסים בעדינות כל כדור ומניחים בעיגול בסיר ואת עצמות המח מזיזים למרכז הסיר. המים צריכים להיות בערך בגובה חצי מהקציצות .
  6. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים בערך כ 40 דקות.

בתאבון!!!

מתכונים נוספים:
קונפי שום מתכון קל

נאגטס מתכון מושלם

צלי כתף בתנור מתכון נדיר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות