חיפוש

חמין בשר מתכון מושלם

חמין בשר מתכון
איילת שלמה משתפת אותנו במתכון שלה לחמין בשר מושלם.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

2.9/5 - למתכון דירוג של 8 חובבי בישול

חמין בשר מתכון מושלם



איילת שלמה משתפת אותנו במתכון שלה לחמין מושלם עם בשר . הבשר המומלץ לשימוש בחמין הוא בשר מספר 8 (שריר) או בשר מספר 5 (צלי כתף) המתאימים לבישול ממושך.

מצרכים:

  • בשר לחמין מספר 8 או 5 חתוך לקוביות בינוניות
  • בצל גדול פרוס
  • רבע כוס שמן
  • 2 כוסות שעועית לבנה/שעועית חומה/חומוס מושרים
  • תפוחי אדמה קטנים קלופים
  • 2-3 גזרים מקולפים וחצויים
  • ראש שום שלם + 5 שיני שום
  • 3 כפות סילאן
  • כף מרק עוף
  • כפית מלח
  • כף גדושה פפריקה
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה ראס אל חנות
  • מעט צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • חצי כף חוויאג מרק

אופן הכנה:

  • בסיר מתאים (רחב ולא גבוה) שמים שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את חתיכות הבשר ומטגנים 4 דקות מכל צד. מוסיפים את הקטניות המסוננות ואת כל התבלינים ומערבבים היטב כ 2 דקות. מסדרים את תפוחי האדמה והגזר בסיר. מניחים את ראש השום השלם ואת חתיכות השום הקטנות. .
  • מוסיפים מים רותחים שיעבור את התכולה בסיר ומבשלים כשעה וחצי, טועמים ומוסיפים תיבול. מעבירים לפלטה לפני שבת ודואגים שיהיה מספיק מים..
  • התמונה צולמה לפני המעבר לפלטה ולכן אחר כך זה משחים יותר..
  • בהצלחה ובאהבה איילת ❤.

סרטון עם מתכון נוסף של חמין לשבת עם בשר:

מתכון נוסף של חמין מרוקאי סכינה של שולי אסולין קראסין:

מצרכים:

  • 4-5 תפוחי אדמה גדולים וקלופים וחצויים
    5-6 תפוחי אדמה קטנטנים ( אופציה)
    3/4 כוס שעועית לבנה או אדומה יבשה ( לברור שלא יהיו הפתעות של אבנים)
    1/2 כוס חומוס יבש ( לדאוג לברור לפני )
    שום אחד גדול לא לפרק לשטוף היטב ולהוריד שכבה עליונה של הקליפה אך להשאיר שלם
    4-5 שיני שום קלופים שלמים
    3-4 בצלים קטנים או בצל אחד בינוני קלוף וחתוך לפלחים
    חצי קילו בשר כתף חתוך לנתחים ( קוביות גדולות)
    3-4 ביצים גדולות שטופות במים קרים
    2 כפיות ממרח תמרים שגלגלתי ל2 כדורים
    תבלינים:
    כף פפריקה מתוקה
    כפית כורכום
    חצי כפית זנגביל
    1 כפית קינמון
    1 1/2 כף מלח
    1/2 כף פלפל שחור
    קורט פפריקה חריפה ( אופציה)
    1/4 כפית אגוז מוסקט
    2 כפיות מרק עוף
    1/4 כוס שמן
    8-10 כוסות מים
     
  • למעמארה
     
  • 1 יחידה 300 גרם בשר בקר טחון
    200 גרם אגוזים שבורים כמו שקדים פקאנים פיסטוקים קלויים מעט במחבת על הכיריים
    1/4 כוס פירורי לחם
    כפית ממרח תמרים ללא גלעינים
    חצי כפית מלח
    1/4 כפית זנגביל
    1/4 כפית פלפל שחור
    1/4 כפית אגוז מוסקט
    2 ביצים
    2 כפות שמן זית או רגיל
    2 כפות סוכר
    2 כפיות קינמון
    1/4 כפית פלפל שחור
     
     
  • אופן הכנה:
      • לילה לפני להשרות חומוס ושעועית עם מים רותחים. למחרת, להניח בסיר חשמלי את השעועית והחומוס שהשרינו למשך הלילה מעל את התפוחי אדמה והשום בצל והביצים השטופות ומעל את הבשר.

      • בקערה נפרדת להרתיח קומקום מים למזוג לקערה 8-10 כוסות לערבב את כל התבלינים של החמין ביחד ולשפוך מעל הסיר.

      • לבנתיים,לערבב את כל המצרכים לקציצות בשר לקשור עם בד מוסלין להניח מעל הסיר בשקית קוקי קטנה להכניס 1 כוס אורז שטוף 2 כוסות מים קרים מלח ופלפל וקורט קינמון לקשור מעל כשאתן משאירו קצת אויר בשקית ולהניח מעל לסגור עם מכסה ולבשל על גבוה 13 שעות לבדוק מידי פעם שיש נוזלים בסיר כל סיר יש לו את החימום שלו אז תמיד לבדוק את הנוזלים בסיר אם לא נשארו הרבה נוזלים לפני הזמן המוקצב אז להוסיף כוס וחצי מים חמים.

        אם אין סיר חשמלי אפשר על הגז או בתנור בתנור ועל הגז בשעתיים הראשונות לבשל על גבוהה ואז להנמיך את הלהבה לחום נמוך 9-7 שעות בתנור לחמם על 180 מעלות בשעתיים הראשונות ולהוריד את החום ל 130 ל 7-9 שעות .

 

מתכוני חמין נוספים:

חמין עוף עיראקי – טבית

חמין בסיר בישול איטי

חמין מרוקאי מושלם

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות