דרגו את המתכון
רבים מנסים להכין פנקייקים עבים אבל לרוב מתקבלים במרבית המתכונים פנקייקים שטוחים.
אז מה הסוד לפנקייקים עבים?
אלו הטיפים שיהפכו את הפנקייקים שלכם לעבים:
- על מנת שהפנקייק ייצא עבה,יש לקנות רינג ייחודי(ניתן להשיג בכל חנויות המתמחות באפיה),הרינג יוצר גודל אחיד של פהקייקים ואנחמו שופכים לתוכו יותר בלילה וכך אנחנו יוצרים גובה,אם נשפוך יותר בלילה למחבת ללא רינג זה יתפזר לרוחב ולא לגובה.לפני שמשתמשים ברינגים יש לטבול אותם בשמן על מנת שהפנקייק ישתחרר בקלות
- חשוב להשתמש באבקת אפיה טריה ולא כזאת ששוכבת בארון על מנת לקבל פנקייק עבה ותפוח,לאחר 3 חודשים אבקת אפיה מאבדת מהיעילות שלה,אז לפני שאתם מכינים פנקייק בפעם הבאה,בקרו בסופר הקרוב וקנו אבקת אפיה חדשה.
- לא ניתן להחליף את אבקת האפיה בקמח תופח מאחר ובקמח תופח יש כמות קטנה יותר של אבקת אפיה,לאותם אנשים שמרגישים טעם לוואי כאשר יש אבקת אפיה,מומלץ לקנות אבקת אפיה ללא אלומיניום.
- לאחר שיש לנו בלילה,יש לתת לה לפחות 10 דקות בטמפרטורת החדר(לכסות) על מנת שאבקת האפיה תכנס לפעולה.
- הבלילה אמורה להיות סמיכה ולא להתרגש מהגושים בבלילה,לערבב עם כף עץ עד שהחומרים מתאחדים,אסור לערבב יותר מדיי.
מצרכים לפנקייקים עבים:
- 3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)
- כפית מלח
- 6 כפות סוכר
- 3.5 כפיות אבקת אפיה (14 גרם)
- 2 כוסות חלב
- 6 כפות של חמאה מומסת (90 גרם)
- 2 ביצים
אופן הכנה:
- בקערה מערבבים את הקמח,מלח,סוכר ואבקת אפיה לתערובת אחידה.
- ממיסים את החמאה ושופכים בהדרגה את החלב הקר לחמאה המומסת ומערבבים היטב(עושים השוואת טמפרטורת מאחר והחמאה חמה והחלב קר).
- מוסיפים לתערובת החלב והחמאה את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת החלב הביצים והחמאה לתערובת הקמח ובעזרת כף עץ מערבבים עד שכל החומרים התאחדו,יש להמנע מערבוב יתר והבלילה אמורה להיות סמיכה במיוחד ועם גושים.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים קלות(יש להמנע משימון יתר אשר ישפיע על צבע החלק העליון של הפנקייק וגם אם המחבת טפלון משמנים קלות על מנת למנוע הדבקות)
- שמים את הרינכים המשומנים במחבת ושופכים לתוך הרינגים את הבלילה שהכנו(אני שופך בלילה עד לגובה חצי מהרינג)
- משאירים את הפנקייקים ברינגים,עד אשר מופיעות בועות בחלק העליון של הפנקייק,אז משחררים בכדינות את הרינג מהפנקייק והופכים למשך-2-3 דקות עד אשר גם החלק העליון מקבל צבע שחום ומסירים את הפנקייק מהמחבת.
- משמנים שוב את הרינג וחוזרים על הפעולה עם כל הבלילה.אם הפנקייקים נדבקים למחבת יש לשמן קלות שוב את המחבת.
לגרסת פרווה ניתן להחליף את החלב במים או מיץ תפוזים ואת החמאה במחמאה(מרגרינה בטעם חמאה)
מכישים עם סירופ מייפל אמיתי,סירופ שוקולד ואם רוצים להתפרע אז עם קצפת וגלידה,ניתן לקשט עם אוכמניות ופטל כמו בתמונה.