דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון קל פלפל ממולא באורז.
סרטון עם מתכון קל לפלפל ממולא:
מצרכים:
- 750 גרם אורז עגול
- פלפלים במגוון צבעים(אדום,צהוב,ירוק)
- שמן
- כף מלח
- מים חמים
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול קצוץ
- צרור כוסברה קצוץ כמוכן ניתן להוסיף עלי סלרי אבל לא חובה
- 1 עגבניה קצוצה לקוביות
- 1 פלפל חריף ירוק קצוץ
- 3 כפות מחית עגבניות
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כף מלח נוסף
- מיכל מחית עגבניות
- לרוטב:
- 2-3 כפות שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף פפריקה
- רבע כף פלפל שחור גרוס או רגיל
- כף שטוחה מלח
- חצי כף ראס אל חנות (לא חובה)
- ליטר וחצי מים חמים
- חצי כף שום
אופן הכנה:
- שמים את האורז בתוך המים החמים,מוסיפים מעט שמן,כף מלח ומבשלים למשך 10 דקןת (חצי בישול) ומדי פעם מערבבים.
- שמים בקערה את הבשר הטחון,בצל אחד גדול קצוץ,צרור כוסברה קצוץ(ניתן להוסיף גם עלי סלרי),עגבניה קצוצה וחצי פלפל ירוק חריף קצוץ,3 כפות מחית עגבניות (את השאר שומרים לרוטב).
- חותכים את הראשים של הפלפלים ומסירים את התוכן של הפלפל ושמים את ראש הפלפל מעל(כל התהליך מוצג בסרטון שלמעלה).
- לאחר 10 דקות, מסירים את האורז מהאש,שוטפים במים ומוסיפים לתערובת הבשר בקערה,חצי כפית פלפל שחור,חצי כף מלח ומערבבים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה וממלאים את הפלפלים כפי שמוצג בסרטון(לא לדחוס יותר מדיי) ושמים מעל את המכסה של הפלפל ומניחים בסוטאז(סיר שטוח).
- מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בסיר 2-3 כפות שמן ובצל קצוץ ומטגנים את הבצל עד להזהבה ואז מוסיפים 3/4 ממחית העגבניות(מה שנשאר),כף פפריקה,רבע כף פלפל שחור גרוס,כף שטוחה מלח,חצי כף ראס אל חנות,מטגנים מעט ואז מוסיפים חצי כף שום כתוש וחצי כף של סוכר לאיזון הטעמים ובשלב הזה מוסיפים ליטר וחצי של מים חמים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ושופכים את הרוטב שהכנו בסיר הסוטאז עם הפלפלים (המים צריכים להגיע לחצי מגובה הפלפל),מכסים עם המכסה של הסואז ומכניסים לתנור לשעה,מוציאים ומגישים