דרגו את המתכון
המתכון הכי קל והכי טעים לקוסקוס עננים של עדי רום
מצרכים:
- 3 כוסות סולת
- חצי כוס שמן
- כף מלח
- כף אבקת מרק
- 3 כוסות מים
אופן הכנה:
- מרתיחים מים בסיר של קוסקוס.
- בקערה מערבבים סולת עם שמן.
- מוסיפים מלח ואבקת מרק ומערבבים היטב.
- מעבירים לסיר אידוי את הסולת ומניחים מעל הסיר של המים הרותחים.
- אידוי של 20 דקות ומעבירים לקערה .
- מוסיפים כוס מים פושרים ומחזירים לאידוי נוסף של 20 דקות.
- שוב מוציאים לקערה ומוסיפים כוס מים פושרים.
- שוב אידוי של 20 דקות
- סיימנו עם הבישול.
- עכשיו מוסיפים לקוסקוס כוס מים פושרים אחרונה ומכסים במגבת דקה ל-10 דקות.
- זהו הקוסקוס מוכן!!!.
סך הכל 3 כוסות מים , 2 פעמים אידוי של מים. כל הסוד זה שהאידוי הראשון רק בשמן ואחרי שהשמן עושה את הפעולה שלו להפריד בין הגרגירים אין צורך לסנן במסננת ואין צורך בכלים .
מתכון נוסף לקוסקוס מסורתי של חן במטבח: