דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון לפיצה מהירה.
אז מה בעצם דרוש למתכון של פיצה מהירה?
- 4 כוסות חד פעמי לשתיה חמה של קמח
- כף וחצי שמרים יבשים
- כף סוכר
- רבע כוס שמן
- 1 ביצה
- כף מלח
- כוס מים רותחים (כוס חד פעמי לשתיה חמה)
- לרוטב:
- כף רסק עגבניות
- כף קטשופ
- 2 כפות שמן זית
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- כף של אורגנו מיובש
- כף מים
- גבינה מגורדת 200 גרם
אופן הכנה:
- שמים בקערת המיקסר את הקמח,שמרים והסוכר ומערבבים.
- לאחר הערבוב מוסיפים לקמח רבע כוס שמן ,ביצה אחת,כף של מלח ושוב מערבבים.
- לשים במיקסר עד שכל החומרים מתאחדים במהיורת איטית ובעזרת מלוש המיקסר.
- לאחר שכל החומרים התערבבו , מוסיפים כוס מים רותחים ובמהירות איטית במיקסר לשים למשך 3-4 דקות עד שהבצק אחיד, במידת הצורך ניתן להוסיף מים או קמח.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר,שמים בצד (מומלץ למרוח את הבצק בשמן זית למנוע התייבשות של הבצק) ומתחילים בהכנת הרוטב.
- לרוטב נשים בקערה: כף רסק עגבניות,כף קטשופ,2 כפות שמן זית,חצי כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור,כף של אורגנו מיובש,כף מים ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד.
- חוצים את הבצק שהכנו ל-2, מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים לעיגול של פיצה ומסדרים בתבנית(רצוי על מגש פיצה מחורר אבל לא חובה).
- מפזרים את הרוטב שהכנו מעל הפיצות שיצרנו ומפזרים מעל גבינה מגורדת ותוספות שאוהבים(ניתן לשים זיתים,פטריות,תירס,פלפל קלוי,חציל מטוגן או כל תוספת שאוהבים).
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות ושזה מגיע לטמפרטורה, אופים כל פיצה למשך 12 דקות (עד אשר התחתית אפויה והגבינה מזהיבה) וז מוציאים מהתנור חותכים למשולשים ומגישים.
סרטון שמדגים את כל שלבי הכנת המתכון של פיצה מהירה: