דרגו את המתכון
חצילים בתנור ללא טיגון, טעים בטירוף וגם בריא יותר.
מניפות חצילים בתנור – יפי צייטלין:
מצרכים:
- 3 חצילים חצויים לשניים וחתוכים כסירות.
- 2 ראשי שום פרוסים דק
- שמן זית
- 6 כפות אבקת מרק בצל
- טימין
- מלח
- פלפל
אופן הכנה:
- בתוך החצילים מכניסים את שיני השום.
- מערבבים בצלוחית ,שמן זית,טימין,אבקת מרק בצל,מלח,פלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מברישים את החצילים עם התערובת שמן זית שיצרנו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד אשר החצילים מזהיבים ורכים.
חצילים בתנור ללא טיגון -יאנה אמינוב
מצרכים:
- 1 חציל גדול/ 2 קטנים חתוכים לפרוסות בעובי של כסנטימטר
- לבלילה:
- 2 ביצים
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס/רגיל
- לפירורי לחם
- פירורי לחם – בערך 3 כוסות, תלוי לפי כמות החצילים
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית מלח
- קורט פלפל שחור גרוס
- שומשום -בערך 3 כפות או לפי העין, אפשר גם בלי
- שמן
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל220 מעלות.
- מערבבים את חומרי הבלילה – טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
- בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן – צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ-2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד – העיסה לא אמורה להיות בצק.
- לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מעל ניתן להתיז מעט ספריי שמן (לדעתי לא חובה).
- להכניס לתנור ל20-25 דקות.
- להגיש עם טחינה וסלט ירקות.
חצילים בתנור – אורה אמסלם
מצרכים:
- חצילים
- מלח
- שמן זית
- פפריקה מתוקה
- כמון
- חומץ
אופן הכנה:
- פורסים את חצילים פרוסות.
- את הפרוסות חציל שמים בתבנית של התנור עם נייר אפיה.
- מערבבים את כל התבלינים ומברישים את חצילים ב-2 הצדדים.
- מכניסים את החצילים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.