דרגו את המתכון
סטייק סלמון ברוטב חמאה,שום סילאן של תומר תומס
מצרכים:
פילה סלמון טרי
100 גרם חמאה
4-5 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות סילאן
בטטה
לימון
רוזמרין
.
אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה,פורסים את הבטטה.
2. פורסים את הלימון ל-4 חלקים עם הקליפה.
3. מסירים עצמות מהסלמון וחותכים את הסלמון כמו שהודגם בסרטון לצורה של סטייק.
4.לאחר שהחמאה נמסה והשחימה,מוסיפים את הסילאן ולאחר מכן מוסיפים את שיני השום, פלפל שחור גרוס,מלח ועלים של רוזמרין מענף אחד.
5.מסדרים במחבת את הבטטה וטובלים ברוטב,במקביל מוסיפים את הלימון( ומכניסים ל-10 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
6.מתחילים לסדר את נתחי הסלמון במחבת, שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור ב-180 מעלות למשך רבע שעה ועוד כמה דקות על גריל להשחמה.
7. במידה והבטטה לא אפויה מספיק להכניס לעוד כמה דקות בתנור.
8. מוציאים מהתנור ומגישים